27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Iluminatul festiv a avut, în 2021, un buget de 230.000 lei. Cei care distrug instalaţiile şi figurinele chiar sunt de puşcărie

Sunt nebuni de legat cei care distrug decoraţiunile cumpărate nu cu bani puţini în acest an, întrucât primăriţa Elena Lasconi a dorit să înnoiască zona Pieţei Primăriei şi ici, pe colo, prin cartiere, cât a ajuns bugetul. Startul cumpărăturilor l-a constituit rectificarea bugetului local din 28 octombrie 2021, când ADP a cerut şi a primit 230.000 de lei pentru iluminatul festiv. O sumă considerată insuficientă de şefa Executivului, care şi-a propus ca, în ceilalţi ani din mandatul său, ce a făcut în Piaţa Primăriei să se extindă şi pe Bulevardul „Pardon”, şi în cartiere.

Autorităţile şi-au asigurat 230.000 de lei ca să aibă cu ce împodobi Piaţa Primăriei şi un pic prin cartiere
Cheltuiala propusă de Executiv la acest final de an a stârnit riposta opoziţiei social-democrate, care a avut ca reper costurile din anii de mandat ai lui Liviu Ţâroiu, care se limitau la 100.000 de lei. Elena Lasconi le cerea consilierilor să-i aprobe mai bine de dublul alocării din anii anteriori, ca să scape de vechiturile folosite de înaintaşul său. Sau înaintaşii săi, întrucât a constatat că în parcul din Grui se foloseau ornamente vechi de 16 ani. Asta însemnând patru mandate. În timp ce PSD-iştii i-au imputat că suma de 230.000 de lei este extrem de mare, şefa Executivului i-a contrazis cum că este extrem de mică. De unde tragem concluzia că i-a cheltuit pe toţi, nefiindu-i suficient ca să pavoazeze centrul Câmpulungului şi centrul cartierelor după pofta inimii. Asta chiar dacă, la şedinţa la care s-a produs rectificarea de buget, a spus că, dacă banii s-au alocat, asta nu înseamnă că se vor şi consuma până la ultimul leu.

În afara celor 230.000 de lei, ADP beneficia de alţi 120.000 de lei tot pentru dotări cu obiecte de inventar la capitolul iluminat public. Prilej pentru “a da apă la moară” PSD-iştilor, care fac ce face orice opoziţie: îi scot ochii primarului în funcţie cu cheltuielile exagerate. Constantin Ivan a speculat inspirat întinderea mică a zonei supuse amenajărilor de sărbători. Şi anume Piaţa Primăriei, întrucât era culmea să pui ghirlande pe un bulevard aflat sub noroi şi bolovani. „Comparativ cu anul trecut, suma este extrem de mare pentru ceea ce avem nevoie pentru sărbătorile de iarnă, ţinând cont de condiţiile create în zona centrală.”, a reclamat Constantin Ivan, căruia i-a dat replica destinatara remarcii sale. „Suma este extrem de mică, a precizat Elena Lasconi. Şi nu am spus că alocăm 230.000 lei pentru iluminatul festiv pe bulevard. Am spus „în municipiul Câmpulung”. Am specificat că vrem să avem şi nişte personaje, nişte moşi, nişte figurine, căci sunt foarte învechite cele pe care le avem. Să avem unele cu care măcar să se poată poza copiii. N-a spus nimeni că o să-i cheltuim pe toţi.”

Primăriţa: „Nici la Piteşti nu este aşa cum este acum în centru. Eu mi-aş dori să fie în tot oraşul aşa. Şi va fi!”
Potrivit directoarei Violeta Iarca, în fiecare an s-au achiziţionat ghirlande, dar dacă se mai şi defectează… Şi-apoi preţurile practicate pe piaţă pentru ce şi-a propus Elena Lasconi să cumpere sunt măricele şi, atunci, s-a estimat un necesar de 230.000 de lei. „Până acum, s-au irosit bani. Până acum, au fost nişte firme eu cred că „de casă”- îmi asum ce spun – care au închiriat. Instalaţiile de iluminat festiv se amortizează în doi ani şi ceva, trei ani, maxim. An de an, Primăria Câmpulung a închiriat. Ca să nu vă spun că am avut şi o surpriză neplăcută, când am ajuns primar, să mă trezesc cu o firmă, care a închiriat Primăriei Câmpulung, atât de Paşti, cât şi de Crăciun, şi nu mai ştia unde sunt figurinele şi instalaţiile, că nu era niciun proces verbal. Era ceva de nedescris. Şi s-au cheltuit foarte mulţi bani pe închiriat, nu pe cumpărat, cum facem noi.”, a pus punct discuţiilor în plen, care i-au făcut pe contestatarii listei de cumpărături să se abţină la vot.
Complimentele primite de primăriţă au făcut-o să considere că a meritat investiţia. „Am auzit foarte mulţi oameni care au fost la Piteşti şi care au spus: „Nici la Piteşti nu este aşa cum este acum în centru. Eu mi-aş dori să fie în tot oraşul aşa. Şi va fi!”, este convinsă Lasconi, care, în mod cert, va trebui să se pregătească de o opoziţie mai fermă decât a întâmpinat în 2021, căci şi costurile vor fi măsura dezideratului de strălucire totală a cartierelor Câmpulungului.

Elena Lasconi: „Băieţii aceştia care fac tot felul de mizerii, vandalizează, fură, distrug vor face puşcărie. Vă garantez!”

Nici n-au fost montate bine noile decoraţiuni, căci au şi ieşit la interval vandalii. Elena Lasconi a povestit public că s-au tăiat câteva instalaţii luminoase şi s-au vandalizat câteva figurine. Acestora, dar şi altora frământaţi de aceleaşi gânduri negre, şefa Executivului le-a transmis următorul avertisment. „Băieţii aceştia care fac tot felul de mizerii, vandalizează, fură, distrug vor face puşcărie. Vă garantez. 100%. Vor face puşcărie. De ce? Nu pentru că îi bag eu la puşcărie. Eu mă asigur că vor fi camere de supraveghere peste tot. Superperformante, să-i vezi omului omuleţul din gât atunci când vorbeşte. Pe care să vezi perfect numărul de înmatriculare. Eu cred că aceşti băieţi, care se cred acum grozavi, o să aibă o trezire când or să fie după gratii. Eu aş zice să se potolească. Sunt doi clienţi ai Poliţiei Locale, care asta au în cap. Vandalizează toate parcurile din Câmpulung. Acolo unde se face ceva, se duc şi rup, distrug. E în permanenţă un coş de gunoi întors peste cap şi gunoiul împrăştiat peste tot. Au aruncat cu gunoi şi pe maşini. Am văzut nişte lucruri pe care nu vreau să le vocalizez, pentru că aş crea o imagine despre care eu ştiu că nu este imaginea câmpulungenilor. Eu i-aş ruga pe oamenii de bună credinţă să ia atitudine.”, a afirmat primăriţa Câmpulungului.

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!