23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

După un an în care PSD Câmpulung şi-a lins rănile, aleşii vor fi puşi să facă opoziţie ca lumea în Consiliul Local

Înainte de a se întâlni cu jurnaliştii, sâmbătă dimineaţa, deputatul Simona Bucura Oprescu, noul preşedinte al PSD Câmpulung, a avut o discuţie amicală cu social-democraţii din municipiu. Timp de două ore, de la 09.000 dimineaţa, până la 11.00, când a început conferinţa de presă, aceasta s-a întreţinut cu liderii organizaţiei municipale, la discuţii participând şi consilierii locali PSD. Este a doua discuţie, în decurs de o săptămână, pe care Simona Bucura Oprescu o are cu colegii, la sediul PSD Câmpulung, pentru a stabili un „plan de bătaie” al viitoarelor abordări ale propunerilor lansate de primarul Elena Lasconi. În faţa ziariştilor, aleşii PSD au fost criticaţi cu blândeţe de şefii de la judeţ, ca să nu fie descurajaţi mai tare decât s-a întâmplat prin statutul de perdanţi ai puterii. Status cu care social-democraţii s-au obişnuit, după un an de mandat. Şi-apoi trei dintre consilierii PSD sunt la prima experienţă de ales local şi nu le strică să prindă coajă din postura de opozanţi. Cu condiţia să facă opoziţie, nu figuraţie pe monitorul central, unde i-a expediat Executivul, interesat să scape şi de puţinele întrebări pe care le primea când întrunirile se desfăşurau cu participare fizică.

Simona Bucura Oprescu vrea ca aleşii PSD să dea dovadă de mai multă combativitate

Simona Bucura Oprescu a mărturisit că a urmărit multe dintre transmisiunile şedinţelor Consiliului Local, pentru a se edifica în privinţa comportamentului celor cinci consilieri PSD. Teoretic, singurul partid de opoziţie de la Câmpulung, care are obligaţia să se comporte ca atare. „Am discutat franc cu colegii şi cred că mai avem de lucrat. Împreună suntem de acord că, de acum înainte, va trebui ca aleşii noştri să dea dovadă de mai multă combativitate.”, a precizat preşedintele PSD Câmpulung.

În opinia liderului PSD Argeş, consilierii locali de la Câmpulung când au uitat de rolul lor de opozanţi, când au făcut opoziţie de dragul de a se auzi vorbind. „Consilierii locali, care au obţinut mandatul la nivelul Câmpulungului, trebuie să manifeste tot timpul o critică constructivă. Eu sunt convins şi conştient că nu toate propunerile doamnei primar sunt constructive pentru localitatea dumneavoastră.”, a susţinut Ion Mînzînă, care pune atitudinea dezorientată a celor pe umerii cărora a picat povara săltării PSD Câmpulung pe seama lipsei unui lider şi a unui impuls că partidul îşi poate reveni.

„Timp de un an, organizaţia a rămas, într-un fel sau altul, să-şi lingă rănile. Începând din acest moment, împreună cu doamna deputat, cred că vor lua cele mai bune decizii în ceea ce priveşte acţiunile pe care doamna primar vrea să le întreprindă la nivelul comunităţii, ţinând cont de această opoziţie constructivă. A existat o inerţie la nivelul organizaţiei PSD Câmpulung, în care, în anumite secvenţe, s-a făcut o opoziţie de dragul opoziţiei. În alte situaţii, au lăsat lucrurile să meargă mai departe.”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

Fiind vorba despre o conferinţă de presă de acomodare a jurnaliştilor cu noua conducere, deşi Simona Bucura Oprescu are o vechime de peste două decenii în politica locală, opţiunea a fost ca în faţa presei să apară, deocamdată, doar cei doi lideri judeţeni. Însă, la următoarele întâlniri cu mass-media, vor fi prezenţi şi consilierii locali, invitaţi pentru a vorbi despre subiecte de administraţie locală şi, eventual, pentru a comenta deciziile actualei conduceri a Primăriei Câmpulung. „Ne dorim administraţie, nu imagine, la Câmpulung. Ne dorim ca zona să fie, la rândul ei, repusă în valoare.”, a conchis Simona Bucura Oprescu.

Mînzînă a lăsat să se înţeleagă că „organele abilitate” se vor pronunţa asupra cheltuirii celor 2 milioane de lei pentru „Scrisoarea lui Neacşu”

Una dintre puţinele referiri la maniera de lucru a Executivului Elenei Lasconi a privit cele 2 milioane de lei primiţi de la Guvern, pentru a organiza, pe parcursul unui an, evenimente dedicate „Scrisorii lui Neacşu”. Ion Mînzînă a lăsat să se înţeleagă că planificarea cheltuielilor şi consumarea banilor sunt în atenţia organelor de control. Comentariul a fost lansat de preşedintele PSD Argeş subliniind că nu are niciun fel de atribuţii de control sau de subordonare cu municipiul Câmpulung. Însă „cunosc modul în care s-a încercat, prin tot felul de tertipuri, de a se cheltui banii cu privire la promovarea „Scrisorii lui Neacşu”. Dar sunt organe abilitate care urmează să-şi spună cuvântul. Toţi suntem supuşi aceleiaşi ghilotine, controalele Curţii de Conturi şi ale altor organe abilitate, Doamne, fereşte!, care verifică modul în care noi cheltuim banul public. Eficienţa cheltuirii banului public este o problemă discutabilă, interpretabilă, dar, în acelaşi timp, trebuie să vedem şi legalitatea cheltuirii acelor sume.”, a declarat liderul PSD Argeş.
Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!