27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Chiar dacă se observă o scădere a cazurilor COVID, şefa Ambulanţei îndeamnă în continuare la prevenţie

Chiar dacă se observă o scădere a numărului de persoane confirmate zilnic cu COVID-19 şi, implicit, a incidenţei cazurilor, dr. Luminiţa Paul, şefa Serviciului de Ambulanţă Argeş, îndeamnă în continuare la prevenţie şi vaccinare.

„În momentul de faţă se observă o scădere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19. Sfatul meu, însă, este de a fi vigilenţi în continuare, de a respecta măsurile de prevenţie (masca, distanţa şi igiena) şi de a continua vaccinarea! Este foarte importantă administrarea dozei trei la persoanele care s-au vaccinat cu două doze şi a celei de-a doua doze la persoanele care s-au vaccinat cu o singură doză (în funcţie de tipul de vaccin administrat).”, este mesajul Luminiţei Paul.

Jumătate din cele peste 32.000 de intervenţii ale Ambulanţei au fost cazuri COVID

Aşa cum a transmis Prefectura Argeş, după întâlnirea în cadrul Colegiului Prefectural de la finele lunii noiembrie, ambulanţele din judeţ au parcurs, în primele 10 luni ale acestui an, peste două milioane de kilometri, mai precis 2.523.775 kilometri. Estimarea Serviciului de Ambulanţă Argeş prezintă că instituţia a avut 32.585 de intervenţii, iar jumătate dintre ele au fost cazuri de COVID-19. Serviciul a mai efectuat 40.670 de teste pentru diagnosticarea COVID-19, 34.000 teste rapide, 6.670 RT PCR.

Tot Serviciul de Ambulanţă a făcut un chestionar al pacientului. Pe baza răspunsurilor oferite de aceştia şi de aparţinători, când au fost întrebaţi cum evaluează intervenţia echipajelor Ambulanţei, 44% au răspuns foarte bine; 34% – bine; 17% – satisfăcător; 5% – nesatisfăcător.

Conform Casei de Asigurări de Sănătate Argeş, până la 31 octombrie 2021, valoarea sumei plătită pentru concedii medicale a fost de 89.926.215 lei. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!