18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

Vestigii arheologice din patrimoniul Muzeului Municipal Câmpulung

Sir Mortimer Wheeler – „Arheologul nu dezvăluie lucruri moarte, ci popoare, oameni.”
În perioada 15 noiembrie-15 decembrie, sunteţi invitaţi să vizitaţi expoziţia temporară „Vestigii arheologice din patrimoniul Muzeului Municipal Câmpulung”, deschisă în cadrul Secţiei de Istorie şi Artă Plastică.
Expoziţia prezintă publicului vizitator vestigii şi dovezi arheologice aparţinând unor comunităţi umane ce locuiau în areale diferite şi în epoci istorice distincte: Cetatea Dacică de la Cetăţeni, Castrul Roman Jidova, Ansamblul feudal monahal Mânăstirea „Negru Vodă”, Castrul de la Voineşti. Cercetările arheologice desfăşurate în cadrul acestor situri au relevat descoperirea unor artefacte semnificative specifice activităţilor economice şi meşteşugurilor practicate.

Sunt expuse 40 de bunuri culturale din cadrul colecţiei de arheologie: ceramică, monede, piese de harnaşament, piese de podoabă, materiale de construcţii, crucifixe mortuare, etc., dar şi vestigiile arheologice aferente epocii daco-romane (sec II-IV d.Hr.) descoperite în zona localităţii Cetăţeni cu ocazia campaniilor de cercetări arheologice. „Frânturi de istorie” ce reprezintă dovada continuităţii populaţiei daco-romane în această zonă.

Vizitatorii vor beneficia de un ghidaj expoziţional şi un pliant expoziţional, primite cu titlu gratuit. Program de vizitare este marţi – duminică, între orele 9.00 – 17.00, iar taxa de vizitare este de 6 lei adulţi/elevi, studenţi şi 3 lei pensionari. Pentru siguranţa vizitatorilor, activitatea este permisă la maximum 30 la sută din capacitate pentru persoanele vaccinate, pentru cei care au trecut prin COVID-19 şi pentru posesorii unui test PCR sau antigen negativ.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!