29.1 C
Campulung Muscel
16/07/2024

Primăria a contractat încă un proiectant pentru alte două SF-uri

Toamna se numără SF-urile la Primăria Câmpulung care a contractat documentaţii pe bandă. De la proiectantul spaţiilor verzi, până la cel al intersecţiilor în care vor fi montate literele care compun cuvântul „Neacşu”. De la proiectantul canalizării pe străzile trimise la Programul „Anghel Saligny”, până la cel al asfaltării şi canalizării pentru străzile propuse a fi modernizate prin GAL Câmpulung Muscel. Tot prin GAL, care foloseşte fondurile europene doar pentru cele trei teritorii câmpulungene considerate marginalizate – Grui, Pescăreasa şi Cazărmilor -, se intenţionează realizarea a două proiecte cu specific social. Primul: realizarea unui centru medico-social integrat. Persoanele vulnerabile de la Pescăreasa, dar nu numai ele “au nevoie de servicii specializate – servicii sociale, medicale, socio-medicale, care vor stabili gradul de sănătate al persoanelor din comunitatea marginalizată, vor preveni apariţia unor cazuri sociale determinate de lipsa de informare şi vor contribui la recuperarea şi reintegrarea persoanelor vârstnice sau dependente.” De serviciile viitorului centru estimat la o valoare de 1.282.905 lei ar putea beneficia 12.549 de persoane.
Al doilea: construirea infrastructurii de locuire socială pentru persoanele victime ale violenţei în familie constă în realizarea a cel puţin 12 module locuibile, cu spaţii comune, trasee exterioare, spaţiu verde, locuri de depozitare/parcare de biciclete amenajate. Valoarea obiectivului este estimată la 2.850.900 lei.

Termenul de depunere a cererilor de finanţare este 31 decembrie 2021 şi, până atunci, trebuie realizare SF-urile. Ambele documentaţii vor fi lucrate de o firmă din Bucureşti, KSC Concept Design SRL. Aceasta va fi plătită cu 21.420 lei, pentru studiul de fezabilitate al centrului medico-social de la Pescăreasa, şi cu 47.600 lei, pentru cel al proiectului prin care le va fi asigurat un acoperiş deasupra capului „sudiştilor” cu probleme de ordin locativ. Proiectul, propus la Pescăreasa, vizează construirea de locuinţe sociale pentru victimele violenţei în familie şi pentru persoanele fără adăpost sau care locuiesc în condiţii improprii. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!