6.5 C
Campulung Muscel
18/04/2024

State şi Blidaru rămân la Circulaţie

În puzderia de comisii în cadrul cărora sunt „împrăştiaţi”, de nevoie, consilierii locali dăm de una care funcţionează de doi ani: Comisia de sistematizare a circulaţiei rutiere şi pietonale în Câmpulung. Noroc cu ordinea de zi pregătită pentru ultima întrunire din aprilie, în care Executivul a avut, ca cerinţă adresată Legislativului, să adapteze şi această comisie realităţii de la conducerea municipiului. Altfel existenţa ei rămânea la fel de obscură precum cea a Comisiei Locale de Ordine Publică. Deşi, dacă vor să muncească pentru comunitate, şi una, şi cealaltă au cu ce-şi umple timpul. Spre deosebire de C.L.O.P., a cărei sarcină este să-şi dea cu părerea despre fenomenele infracţionale cunoscute ale târgului, Comisia de sistematizare a circulaţiei rutiere şi pietonale în Câmpulung are atribuţii mult mai uşurele şi mai uşor de pus în practică. Data înfiinţării ei este 31 ianuarie 2019, când aleşii în funcţie la acel moment au decis să constituie o aşa-zisă comisie de specialitate, pentru a desfăşura activităţi specifice calităţii de administrator al drumurilor publice din municipiu. 

Comisia acoperă tot ce înseamnă circulaţia rutieră şi pietonală

Şi această comisie funcţionează, la fel ca celelalte, în baza unui regulament care îi stabileşte sarcinile. În primul rând, analizează documentaţiile depuse în vederea emiterii acordului administratorului drumului. În al doilea rând, analizează, condiţionează şi instituie reglementări privind desfăşurarea traficului rutier şi pietonal, precum: a) instituirea de restricţii şi interdicţii; b) stabilirea zonelor unde parcarea este permisă sau interzisă; c) avizarea instalării mijloacelor de semnalizare rutieră, echipamentelor destinate siguranţei circulaţiei; d) stabilirea drumurilor publice unde circulaţia se desfăşoară pe un singur sens; e) avizarea reglementărilor referitoare la regimul de acces, de circulaţie, staţionare şi parcare pentru diferite categorii de vehicule; f) avizarea modului de amenajare a intersecţiilor; g) stabilirea măsurilor care să ducă la eliminarea locurilor periculoase, la îmbunătăţirea siguranţei şi fluenţei rutiere pe drumurile publice; h) avizarea măsurilor de înfiinţare/desfiinţare a plantaţiilor rutiere în conformitate cu normativele în vigoare, cu volumul traficului actual şi de perspectivă; i) avizarea instalării sensurilor giratorii; j) avizarea modului de iluminare a sensurilor giratorii; k) analizarea şi hotărârea cu privire la modificarea temporară a traseelor şi staţiilor pentru mijloacele de transport în comun, ca urmare a executării unor lucrări la infrastructura rutieră.

În momentul în care fosta administraţie a hotărât că are nevoie de această comisie, au fost incluşi în componenţa ei: primarul municipiului, înlocuit de viceprimar, reprezentantul Poliţiei Câmpulung, trei reprezentanţi ai Consiliului Local şi trei ai aparatului de specialitate al primarului, plus un secretar, care, în mandatul trecut, fusese desemnat din partea Poliţiei Locale. În ultimii doi ani, au adus servicii traficului câmpulungean, din postura de aleşi, Lucian Ionescu / Ionel State, Sergiu Cicu / Constantin Staicu şi Mărgărin Blidaru / Gheorghe Sârbu, titularul cu supleantul aferent. Doi dintre cei vechi se regăsesc şi în actuala comisie: Ionel State şi Mărgărin Blidaru, cărora li se alătură Alexandru Hagi. Supleanţii lor sunt Cristi Creţu, Constantin Ţurţulea şi Silviu Ciobănică. M.B.      

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!