20 C
Campulung Muscel
18/07/2024

Luna viitoare, strada Gruiului iese din garanţie. Firma n-a fost deranjată, timp de trei ani, ca să repare defecţiunile

Cu o lună înainte ca lucrarea de asfaltare a străzii Gruiului să iasă din perioada de garanţie, aspectul arterei este departe de a fi considerat unul impecabil. Ziarul nostru a atras atenţia încă de la strângerea şantierului şi părăsirea zonei de lucru, că au rămas destule lucruri nepuse la punct, dar, în cei trei ani trecuţi de atunci, constructorul n-a fost deranjat să le remedieze. Nemaifiind decât o lună din intervalul în care constructorul era obligat să asigure starea fără cusur a drumului, cum n-a fost nici în momentul predării, este greu de crezut că defecţiunile vor fi remediate până la Crăciun.

Redacţia noastră s-a adresat Primăriei Câmpulung, pentru a afla dacă mai este timp pentru a contacta executantul şi a-l aduce la Câmpulung ca să repare pe cheltuiala sa. Din răspunsul primit am dedus ce va deduce toată lumea lecturând informaţiile oferite de Primărie: nu mai este nimic de făcut. Chiar dacă instituţia bagă la înaintare o comisie care va inventaria ce nu mai corespunde din punct de vedere al calităţii şi care va chema firma la lucru. O lună şi o săptămână, până pe 21 decembrie, când garanţia expiră, este, mai mult ca sigur, un interval insuficient, la ritmul de lucru al Primăriei Câmpulung.

Adresa pe care v-o prezentăm în continuare nu este singurul demers pe care Evenimentul Muscelean l-a făcut în ideea de a se remedia ceea ce tot trecătorul poate constata cu ochiul liber. Insistenţele lansate fostului primar Liviu Ţâroiu au rămas fără reacţie din partea destinatarului, care a considerat că lucrarea este perfectă. Ca să aflăm ce părere au actualele autorităţi ne-am adresat şi acestora cu o solicitare al cărei conţinut îl aveţi în continuare.
Către Primăria Municipiului Câmpulung
În atenţia doamnei primar Elena LASCONI

În temeiul Legii 544/2001 privind Liberul acces la informaţiile de interes public, redacţia ziarului Evenimentul Muscelean vă solicită respectuos să-i puneţi la dispoziţie următoarele informaţii privind investiţia de reabilitare a străzii Gruiului, care a făcut obiectul unui contract de modernizare în mandatul 2016-2020.

Lucrarea a lăsat impresia de execuţie defectuoasă în cei trei ani trecuţi de la predarea ei, încă din momentul în care şantierul firmei piteştene Selca a părăsit zona de lucru. Iar angajaţii de la Investiţii s-au comportat de parcă ar fi fost angajaţii constructorului Selca, luându-i apărarea că nu este treaba firmei să repare defecţiuni apărute în perioada de garanţie:
-plăcile suport ale gurilor de canalizare a căror ridicare la cotă a fost sarcina contractuală a Selca s-au măcinat încă de atunci şi aşa sunt şi în prezent;
-pe anumite tronsoane a crescut iarbă prin asfalt, ceea ce ridică semne de întrebare privitoare la grosimea covorului bituminos;
-borduri deteriorate;
-pavele din Piaţa Primăriei au acoperit guri ale hidranţilor de incendiu şi aşa sunt şi astăzi, cu toate că autorităţile şi-au luat angajamentul că vor acţiona pentru eliminarea acestor inconveniente.

Din acest motiv, dorim să aflăm:

1.Dacă lucrarea „Reabilitarea străzii Richard km 0+000 – km 0+688 şi a străzii Gruiului km 0+000 – km 2+426, în municipiul Câmpulung, judeţul Argeş” se află încă sau a ieşit din termenul de garanţie stipulat de contract. Potrivit răspunsului nr.42031/23.01.2020, pe care primarul Liviu Ţâroiu şi Bogdan Popescu, de la Compartimentul Investiţii – Achiziţii, ni l-au transmis la adresa redacţiei noastre nr.28/20.09.2019, „termenul de garanţie al lucrării (…) este de trei ani de la data semnării procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, respectiv 21.12.2021.”;
2.La ce sumă s-a ridicat garanţia de bună execuţie reţinută executantului?
3.Dacă, în perioada în garanţie, constructorul a întreprins vreo intervenţie;
4.În situaţia în care lucrarea nu mai este în garanţie, când i s-a restituit garanţia de bună execuţie (total sau parţial)?

În speranţa unui răspuns grabnic şi complet,
Vă mulţumim!

În luna de garanţie rămasă, se face o comisie care să constate ce nu mai corespunde calitativ

Potrivit răspunsului Primăriei, „investiţia menţionată se află în perioada de garanţie până la data de 21 decembrie 2021. Garanţia de bună execuţie a fost de 374.065,28 lei. În perioada de garanţie, constructorul nu a întreprins intervenţii pe lucrare. În următoarea perioadă de timp, se va constitui o comisie de recepţie care va constata modul de comportare în exploatare a construcţiei şi măsurile de remediere a lucrărilor care nu mai corespund calitativ. Suma de 261.845,70 lei, restul de 30%, respectiv suma de 112.219,58 lei, vor fi deblocate după expirarea termenului de garanţie de bună execuţie şi semnarea fără obiecţiuni a procesului verbal de recepţie finală.” “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!