23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Cartea Săptămânii la Biblioteca Municipală: „Inocenţii”, roman de Ioana Pârvulescu

Pentru săptămâna 15-19 noiembrie, Biblioteca Municipală „Ion Barbu” Câmpulung propune pentru lectură cartea „Inocenţii”, roman de Ioana Pârvulescu, Editura Humanitas.
Părerea editorului: „Poate că inocenţa e vârsta la care ar fi trebuit să rămânem pentru a da un dram de decenţă speciei umane. Cartea aceasta, frumoasă ca un basm adevărat, este povestea unei lumi de copii în care „căderea” n-a avut încă loc. Citind-o, ne legănăm cu gândul că am fi putut fi altfel. E o bunătate în aceste pagini, care trezeşte în noi nostalgia unei lumi pierdute.”
Părerea redactorului: „Un oraş plin de istorie, o stradă plină de evenimente, o casă cu personalitate, o fetiţă care află că totul poate să devină spectaculos pe lume. Şi o scriitoare care o poate dovedi. Cu inocenţă.”
Părerea autoarei: „Un roman despre cum se poate înota în timp şi în timpuri fără să te îneci. Ar fi bine să fie citit fără grija vârstei proprii. Şi fără orice alte griji, de altminteri. Aceasta e o urare!”
Părerea lui Vlad: „Inocenţa e singura cale prin care timpul devine reversibil. Despre asta e vorba aici.”
Părerea neoficială a PR-ului: „Se citeşte cu încordare. Aş fi vrut să nu se mai termine.”
Părerea mamei-mari, personaj principal: „Totul e cu chin în viaţă.”
Părerea bizară a anticarului, personaj secundar: „Câştigă cine ajunge ultimul la linia de sosire..
Două viziuni asupra lumii: cea a unei fetiţe care vede lucrurile într-un fel extrem de personal şi cea a femeii care descoperă secretele înecate în trecut. Naivitatea comică a primei voci învinge melancolia celei de-a doua.”
Casa de pe strada Maiakovski (fostă şi viitoare Sfântul Ioan) din Braşov devine un surprinzător personaj cu memorie şi conştiinţă. „Inocenţii” e al treilea roman publicat de Ioana Pârvulescu, după „Viaţa începe vineri” (2009) şi „Viitorul începe luni” (2012). „Viaţa începe vineri” a obţinut Premiul Uniunii Europene pentru Literatură; romanul este tradus în peste zece limbi europene.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!