7.4 C
Campulung Muscel
05/10/2022

Ca să primească tichetele de masă, cei care s-au vaccinat pe 1 şi 2 septembrie trebuie să se adreseze DSP Argeş sau Ministerului Sănătăţii

Începând de duminică, 7 noiembrie, la centrul de vaccinare din cadrul Policlinicii Câmpulung a început distribuirea tichetelor de masă pentru cetăţenii care s-au vaccinat în luna septembrie. Sunt vizaţi cei care s-au imunizat cu două doze de Pfizer sau cu doza unică de Johnson&Johnson.
Pentru accelerarea campaniei de vaccinare, Guvernul României a adoptat, pe 30 august, o ordonanţă care prevede acordarea voucherelor în valoare de 100 lei, pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19 cu schemă completă. Numai că normele de aplicare au fost publicate în Monitorul Oficial pe 3 septembrie, aceasta fiind şi data de la care se eliberează aceste tichete. Cei care s-au imunizat cu schema completă, adică a două doză Pfizer sau cu doza unică Johnson&Johnson în zilele de 1 şi 2 septembrie, teoretic, nu primesc aceste tichete. Dar se pot adresa Compartimentului Juridic al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş sau ministrului Sănătăţii, cu o adresă prin care să comunice că s-au vaccinat în cele două zile şi n-au primit tichetele de masă şi vor primi un răspuns.
Primesc tichete cetăţenii care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson şi două doze de Pfizer
Precedentul a fost creat de un bărbat din Bistriţa, care a scris Ministerului Sănătăţii că s-a vaccinat pe 1 septembrie, iar instituţia i-a trimis tichetul prin Poştă.
„Ordonanţa 1863 a fost dată în data de 31 august şi a apărut în Monitorul Oficial pe 3 septembrie. Deci, noi avem bonuri pentru cei vaccinaţi din 3 septembrie şi până pe 30 septembrie şi o să avem pentru octombrie şi noiembrie, probabil, dacă Guvernul o să le facă. Cei vaccinaţi pe 1 şi 2 septembrie nu primesc aceste bonuri, dar trebuie să facă un înscris către Compartimentul Juridic al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş sau către Ministerul Sănătăţii, în care aduc la cunoştinţă ministrului de resort că a fost vaccinat pe data de… şi nu şi-a primit tichetul. Sunt multe cazuri şi aşa ne-au comunicat de la DSP Argeş. Până în prezent, am eliberat aproape 100 şi mai aveam peste o sută de dat. De fapt, se pot da în termen de şase luni, timp de şase luni trebuie să i le ţii omului, dar te poţi încurca cu ele. Au fost centre care au dat după principiul „primul venit, primul servit”, dar apar discuţii, de ce eu, care m-am vaccinat în septembrie, n-am primit, dar cel din octombrie a primit. Există pe Facebook o postare cu un tip din Bistriţa, care a făcut către Ministerul Sănătăţii o sesizare, că e vaccinat pe 1 septembrie, iar Ministerul Sănătăţii i-a trimis tichetul prin Poştă şi s-a creat precedentul. Primesc cei care s-au vaccinat cu Johnson şi două doze de Pfizer, doza trei de Pfizer este doză opţională.”, ne-a declarat mediul Ioana Predoiu, directorul centrului de vaccinare din cadrul Policlinicii Câmpulung.
O veste nu tocmai bună: muscelenii nu se mai înghesuie să se vaccineze
Muscelenii se hotărăsc greu să se imunizeze împotriva COVID-19, din acest motiv a scăzut şi numărul celor care se prezintă la centrul de vaccinare din Policlinica Câmpulung. Mulţi preferă să stea în frig sau ploaie ca să primească o informaţie sau o reţetă la instituţiile la care au nevoie decât să-şi facă vaccinul, care-i protejează de formele gravele pe care ar putea să le facă în cazul în care se infectează cu SARS-CoV-2.
Aşa cum ne-a spus doctoriţa Ioana Predoiu, circa 200 de persoane aleg să se vaccineze la centrul de la Câmpulung, unde sunt două fluxuri, pentru Pfizer sau Johnson &Johnson, iar programul este între orele 8.00 şi 20.00, inclusiv sâmbăta şi duminica. În plus, mai mulţi membri ai echipei de la Câmpulung merg în localităţile din Muscel, unde administraţiile locale organizează campanii. De exemplu, joi, 11 noiembrie, echipa mobilă de la centrul Câmpulung a fost la Aninoasa, unde se programaseră aproape 100 de localnici la „cabinetul” de la Şcoala Gimnazială Broşteni, iar, astăzi, va ajunge la Centrul de Asistenţă Medico-Socială, de la Rucăr.
„Vine lumea la vaccinare. A scăzut la jumătate numărul, dacă înainte făceam peste 400 de doze, acum s-a ajuns la peste 200. Joi, vor vaccina colegii mai mult, pentru că este o echipă mobilă la Aninoasa, unde se preconizează că ar veni 100 de cetăţeni. Vineri, echipa mobilă merge la Centrul de Bătrâni de la Rucăr, unde sunt pe liste vreo 60. Nu ştiu de ce nu se hotărăsc! Le e mai uşor să stea pe la geamuri, afară, ca să primească o reţetă, un document pe la instituţii, în loc să intre în interior dacă este vaccinat, să prezinte cât de cât, nu sută la sută, o garanţie că nu infestează pe nimeni?!”, a mai transmis medicul Ioana Predoiu. Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!