7.4 C
Campulung Muscel
05/10/2022

Bogat palmares infracţional, stopat de condamnarea la închisoare

Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş a obţinut din partea Judecătoriei Câmpulung o decizie favorabilă, în sensul că a fost de acord ca un câmpulungean să facă închisoare, în condiţii privative de libertate, după ce sentinţa pe care o primise era cu executarea pedepsei sub supraveghere. Judecătoria Câmpulung i-a contopit două sentinţe inculpatului, pentru care s-a pronunţat anul trecut, una cu suspendare, pentru act sexual cu un minor, şi cealaltă, cu executare în regim de detenţie, pentru tâlhărie.
Din cauza anturajului, a faptului că nu a fost supravegheat constant de părinţi şi are înclinaţii spre un trai parazitar, Alin Gabriel Girescu, care, de puţin timp, a împlinit 20 de ani, a avut un elan infracţional, care a putut fi contracarat doar prin măsura arestului preventiv, în prezent, fiind încarcerat în Penitenciarul Bacău. S-a implicat în comiterea infracţiunilor încă de când era un puşti, pe numele lui fiind deschise numeroase dosare de urmărire penală, cele mai multe pentru furt calificat, dar şi pentru lovire şi distrugere. În plus, a „agăţat” o fată, care nu împlinise nici 12 ani, căreia, sub diferite pretexte, i-a cerut sume de bani, pe care fata le-a sustras din economiile părinţilor, dar a şi profitat sexual de ea.
În luna septembrie, anul acesta, Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş a formulat către Judecătoria Câmpulung o solicitare în care a cerut să dispună executarea în condiţii privative de libertate a unei pedepse pe care o avea de ispăşit sub supraveghere băiatul de 20 de ani. Instanţa a constatat că pedeapsa la care a făcut referite Serviciul de Probaţiune se află în concurs de infracţiuni cu alta. Astfel, pe 3 septembrie 2021, Judecătoria Câmpulung a contopit cele două pedepse ale tânărului, ajungându-se la concluzia că trebuie să stea în puşcărie 3 ani, 5 luni şi 10 zile.

Profitând de naivitatea unei fete de 12 ani, i-a cerut bani cu împrumut şi a întreţinut un act sexual cu ea
Numai anul trecut, tânărul, care s-a specializat în tâlhării încă de mic, a fost condamnat de două ori, la diferenţă de trei luni.
Prima pedeapsă a fost dată de Judecătoria Câmpulung pe 10 iunie 2020, după ce Alin Gabriel Girescu a recunoscut că a întreţinut un act sexual cu o fată în vârstă de 12 ani. Pentru că a încheiat cu Parchetul un acord de recunoaştere a vinovăţiei, pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor, a fost pedepsit la 2 ani de închisoare, cu suspendarea executării sub supraveghere pe durata a trei ani. În acest timp, a fost obligat să presteze 60 de zile, muncă neremunerată în folosul comunităţii, la Primăria Câmpulung.
Incidentul s-a petrecut la începutul lunii decembrie 2019, după ce Girescu s-a împrietenit cu o fată de doar 12 ani, prin intermediul unor prieteni. O perioadă, cei doi au corespondat prin intermediul unei reţele de socializare, ocazii cu care tânărul i-a cerut copilei diverse sume de bani şi alte bunuri, cu titlul de împrumut, invocând diverse pretexte. Cu naivitatea specifică vârstei, fata i-a oferit infractorului banii sustraşi din economiile părinţilor, dar şi bunuri de valoare din casă. La un moment dat, cei doi s-au întâlnit, iar individul a convins-o pe fată să meargă cu el în vizită la un amic, care locuia la bloc. Cu toate că ştia vârsta fetei, Girescu i-a solicitat să întreţină relaţii sexuale normale, dar fata a refuzat, aşa că a insistat până a cedat şi acceptat un act sexual oral. Infractorul s-a lăudat amicilor cu această faptă.
Alin Gabriel Girescu a fost trimis în judecată şi condamnat, chiar dacă, de-a lungul anchetei, a tot susţinut că ştia că fata are 16 ani.
A furat şi tâlhărit o groază de persoane în vârstă şi fără apărare
Cealaltă infracţiune pentru care a fost condamnat anul trecut este cea de tâlhărie. După ce a agresat un pensionar, căruia i-a sustras telefonul şi o sumă de bani, Girescu a fost arestat preventiv, dar şi pedeapsa primită pentru tâlhărie a fost tot cu privare de libertate, în prezent, fiind încarcerat în Penitenciarul Bacău.
La momentul pronunţării Judecătoriei Câmpulung, pe 11 septembrie 2020, în această speţă, s-a constatat că Alin Gabriel Girescu mai era cercetat în alte şapte dosare penale, deschise pe numele lui pentru furturi.
În ianuarie 2019, în timp ce se afla la o petrecere, i-a sustras altui invitat telefonul Samsung S9. Pe fondul unor altor neînţelegeri, care nu au legătură cu furtul telefonului, hoţul l-a agresat fizic pe păgubit, fiind cercetat şi în alt dosar, pentru loviri.
În noiembrie 2019, în timp ce se afla într-un taxi, alături de alte două persoane, Girescu i-a furat telefonul marca Samsung Galaxy A10 uneia dintre ele. Mai era cercetat, in rem, pentru furt, după ce l-a „buzunărit” pe un bărbat care consumase băuturi alcoolice într-un local din apropierea Autogării Montana.
La mijlocul anului trecut, Girescu a furat un telefon mobil Allview de la alt cetăţean, care i-a cerut să i-l înapoieze, dar l-a aruncat de asfalt, spărgându-l. În aceeaşi perioadă, i-a mai furat unui bărbat, din buzunar, 100 de lei. Ca autor, l-a indicat pe Girescu încă un domn, care, în timp ce trecea prin Grădina Publică, a fost deposedat de portofel, în care, din fericire, nu avea valori, aşa că l-a găsit după un timp aruncat pe spaţiul verde. N-a scăpat “nevămuită” nici reprezentanta Avon, care-şi vindea marfa ambulant, în faţa Grădinii Publice, căreia Girescu i-a luat de pe tarabă un ulei facial.
Revenind la fapta de tâlhărie pentru care a fost pedepsit în noiembrie, anul trecut, Girescu a săvârşit-o împreună cu un minor. Pe 30 mai 2020, după ora 19.00, Nicolae Roaită, de 73 de ani, tranzita pasarela care leagă şoseaua de centură de centrul oraşului. În capătul dinspre “Olga Bancic”, pensionarul s-a întâlnit cu doi tineri, care mergeau în sens opus, spre autogară. În momentul în care s-au intersectat, unul dintre ei, Alin Gabriel Girescu, l-a luat în braţe şi i-a smuls telefonul mobil, marca Alcatel, din buzunarul de la piept al cămăşii, rupându-i îmbrăcămintea şi distrugându-i ochelarii, pe care îi avea în acelaşi loc. Girescu nu s-a oprit aici, l-a trântit la sol pe bărbat şi i-a luat din buzunarul de la spate al pantalonilor portofelul în care avea 160 de lei, cardul de pensie şi permisul de conducere. Minorul care era cu Girescu a asistat la tâlhărie până la un moment dat, după care a fugit spre autogară. Imediat, Nicolae Roită s-a dus la Poliţie, oamenii legii găsindu-i pe cei doi infractori undeva în zona Bulevardului. Girescu avea telefonul Alcatel asupra lui, pe care l-a restituit victimei.
În cauză a fost făcută chiar o reconstituire la faţa locului. Tâlharul a avut mai multe variante, ba că doar că a furat telefonul, fără a-l brusca pe pensionar, ba că acesta din urmă i-a dat telefonul de bună voie, pentru un apel, şi a fugit cu el. Pe lângă victimă, agresorul a fost contrazis şi de martorul minor, care a fost avertizat prin interpuşi să declare că n-a avut loc nicio agresiune.
Considerându-se că Girescu e un pericol pentru societate, având în vedere gravitatea faptei, dar şi posibilitatea să săvârşească noi fapte de acelaşi fel, a fost reţinut, pe 10 iunie 2020, pentru 24 de ore, ca mai apoi, la solicitarea Parchetului, Judecătoria Câmpulung să dispună arestarea lui preventivă. Individul a fost sub măsura arestului preventiv inclusiv pe durata cât a fost judecat pentru tâlhărie. Judecătoria Câmpulung s-a pronunţat pe 11 septembrie 2020, condamnându-l la un an şi 4 luni închisoare, cu privare de libertate. Ca pedeapsă complementară, după ce va ispăşi pedeapsa, timp de doi ani, nu are voie să se apropie la o distanţă mai mică de 100 de metri faţă de pensionarul pe care l-a tâlhărit. În plus, trebuie să-i achite pensionarului 1.000 de lei, daune materiale. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!