23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Aprobarea comisiei care va negocia preţul de cumpărare a aripii private din Casa de Cultură, amânată

Pentru şedinţa Consiliului Local din 28 octombrie 2021 fusese pregătit un proiect de hotărâre prin care trebuia aprobată o comisie care să negocieze cu proprietarul preţul de cumpărare a cotei părţi private din Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”. Propunerea de hotărâre a fost retrasă din dezbaterea Legislativului municipal din motive care n-au fost comunicate public. Cu o săptămână înaintea întrunirii aleşilor, Primăria Câmpulung a contractat din nou servicii de evaluare a clădirii şi terenului Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, pe care le va furniza o firmă din Piteşti, Total Rom Proiect SRL. Achiziţia din 21 octombrie 2021 s-a încheiat la preţul de 2.380 de lei.

Nu este prima evaluare a imobilului comandată de administraţia publică locală, în materializarea demersului de a încheia tranzacţia cu societatea Tiparg, proprietara spaţiului de aproximativ 400 de metri pătraţi. Şi Liviu Ţâroiu a procedat la întocmirea unei astfel de expertize, din care a reieşit o valoare aflată la o diferenţă destul de mare de cea rezultată dintr-o documentaţie similară deţinută de firmă. Conform afirmaţiilor primăriţei Elena Lasconi, lansate cu ocazia bilanţului la cinci luni de activitate, proprietarul spaţiului de la parterul Casei de Cultură „Tudor Muşatescu” a fost contactat încă din prima lună de mandat. Însă negocierile purtate cu patronul piteştean s-au blocat de revendicările de ordin financiar ale acestuia, care depăşesc valoarea rezultată din raportul comandat în timpul lui Liviu Ţâroiu. Evaluarea întocmită de un expert autorizat le-a oferit autorităţilor o valoare a spaţiului, care s-ar plasa sub 200.000 de euro. Evaluarea făcută de patron indică un preţ de 260.000 de euro. „Noi n-o să putem să-i dăm în veci 260.000 de euro. Trebuie să purtăm negocieri peste negocieri, ca să putem să cumpărăm acest spaţiu şi să ne apucăm să facem Casa de Cultură pe fonduri europene.”, declara, în primăvara acestui an, şefa Executivului. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!