18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

Dr. Dan Manu: „Este un virus parşiv şi nu-l trataţi cu superficialitate”

Este de salutat faptul că un medic legist semnalează în spaţiul public faptul că mulţi aregeşeni mor în plină stare de sănătate (aparentă), la pescuit, în cadrul unor activităţi casnice sau după o zi normală de activităţi, neavând niciun simptom prealabil şi nicio patologie preexistentă COVID. Este vorba de o postare pe Facebook a medicului legist Dan Manu, care a fost şi preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, prin care atrage atenţia că foarte multe persoane şi-au pierdut viaţa în mod suspect, iar autopsia a scos în evidenţă că erau infectaţi cu coronavirus. În afară de testul COVID, care a ieşit pozitiv post morten, decedaţii au avut plămânii sau cordul afectate din cauza virusului, descoperiri care l-au făcut pe Dan Manu să tragă un semnal de alarmă populaţiei, pe care o îndeamnă să apeleze la consult medical pentru cel mai mic semn de răceală.

„Sunt medic şi cred în ştiinţă. Un medic, atunci când nu crede în ştiinţă este ca un preot care nu crede în Dumnezeu, dar slujeşte în sfânta biserică. De aceea, mă simt dator să aduc la cunoştinţă populaţiei ultimele concluzii rezultate în urma autopsierii cazurilor medico-legale. Din 10 cazuri la care s-au făcut autopsii medico-legale în acest weekend, dispuse de către organele judiciare, în urma unor morţi suspecte, 8 cazuri sunt pozitive la SARS-CoV-2. Ceea ce este alarmant, sunt datele de anchetă care confirmă fără echivoc o stare aparentă de sănătate, fără simptome. Astfel, decesele au survenit fie la pescuit, fie făcând anumite activităţi casnice, sau după o zi normală de activitate. În urma autopsiilor s-au pus în evidenţă multipli trombi în pachetul vascular sistemic, cu precădere în plămâni şi cord. Recomandarea mea ar fi aceea să nu evitaţi şi, la cel mai mic simptom pe care îl aveţi, apelaţi la medicul de familie, pentru că nu-i de glumit. Diagnosticarea la timp şi începerea imediată a tratamentului anti-COVID sub supraveghere medicală de specialitate, este esenţială. Este un virus parşiv şi rugămintea mea este să nu-l trataţi cu superficialitate.”, a scris pe Facebook medicul legist Dan Manu. E.M.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!