21.9 C
Campulung Muscel
23/07/2024

Circa 6.000 de argeşeni s-au vaccinat în week-end, 900 numai la Câmpulung

Sâmbătă şi duminică, centrul de vaccinare de la Câmpulung a fost deschis non stop pentru imunizări cu Pfizer sau Johnson&Johnson.

Pentru că argeşenii au manifestat un interes deosebit să se vaccineze în week-end, Prefectura Argeş, cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică au decis să organizeze un maraton de vaccinare în municipiile din judeţ, la Piteşti, Câmpulung şi Curtea de Argeş. Dar, caravanele mobile au fost prezente în comunele Hârtieşti, Domneşti, Stolnici şi Ciofrângeni. În toate locaţiile, echipele medicale au lucrat câte 12 ore, iar la Câmpulung a fost program prelungit, de sâmbătă, 30 octombrie, de la ora 8.00 până duminică, 31 octombrie, la ora 20.00.

La nivelul Argeşului s-au imunizat circa 6.000 de persoane, la Câmpulung numărul lor ajungând aproape de 900.

 

Aproape 900 de musceleni s-au vaccinat la centrul de la Câmpulung

Pe parcursul celor două zile de maraton, la centrul de vaccinare din Policlinica Câmpulung au ajuns 892 de persoane.

Din total, 526 de musceleni au ales imunizarea cu Pfizer şi 366 cu Johnson&Johnson. Dintre cei care s-au vaccinat cu Pfizer, 304 au fost la prima doză; 69 la cea de-a doua; iar 153 la al treia (booster). Dar, s-au pierdut şi 6 doze, două de Pfizer şi 4 de Johnson&Johnson.

În continuare, pe cele două fluxuri, centrul de vaccinare de la Câmpulung va fi deschis după programul pe două schimburi, între orele 8.00 şi 20.00, în fiecare zi, inclusiv sâmbăta şi duminica.

„Bravo! Sunt tare mândră de voi! Rezultatul maratonului vaccinării din acest weekend în Câmpulung: aproape 900 de oameni s-au vaccinat. Mulţumesc personalului medical pentru profesionalism şi dedicare, dar şi Jandarmeriei pentru sprijinul acordat!”, este mesajul postat pe Facebook de primăriţa Elena Lasconi.

 

În week-end, patru argeşeni vaccinaţi într-un minut, în Argeş

Circa 6.000 de imunizări în cele două zile de maraton, în Argeş. Sâmbătă, 30 octombrie, 3.000 de oameni au fost vaccinaţi în primele 12 ore. 524 dintre ei au primit doza a treia. La toate centrele din judeţ au fost cozi, fie că vorbim de cele amenajate în municipii sau despre locurile în care imunizarea a fost făcută cu ajutorul caravanelor.

„Am fost prezent astăzi (nr. sâmbătă, 30 octombrie) în centre alături de subprefectul Dragoş Predescu şi am verificat modul în care se desfăşoară procesul de vaccinare. Mă bucur de deschiderea din ce în ce mai mare a argeşenilor pentru vaccinare şi le mulţumesc mult autorităţilor locale. 2.934 de oameni au fost vaccinaţi duminică în Argeş, în cadrul maratonului, 463 dintre ei cu doza 3. A fost o muncă incredibilă în centre pentru că platforma în care sunt introduse datele persoanelor imunizate a funcţionat greu. Neputând scana toate cărţile de identitate, registratorii ajutaţi şi de personalul medical au introdus manual toate informaţiile. La centrele din municipii şi cu ajutorul caravanelor care au mers în comune, de la ora 8.00 până la ora 20.00, argeşenii au avut acces facil la imunizare. Pentru că oamenii au manifestat un interes deosebit să se vaccineze în weekend, după consultări avute cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş am decis ca maratonul de vaccinare să fie transformat într-un eveniment săptămânal şi am programat deja următoarele trei acţiuni. Sâmbătă şi duminică au fost vaccinate aproape 6.000 de persoane. Pentru această reuşită le mulţumesc edililor din municipii şi celor din localităţile în care au fost caravanele: Sevastian Pupăză Roşu, de la Stolnici, Cosmin Ion Ştefan, de la Hârtieşti, Dorin Florin Panţeru de la Ciofrângeni, Doru Ion Smădu, de la Domneşti.”, a transmis prefectul Radu Perianu. E.M.

 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!