25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

Primăria vrea să vândă Radiologia din Policlinica Stomatologică

Înainte ca aleşii să intre în dezbaterea ordinii de zi a şedinţei aferente lunii septembrie, desfăşurată săptămâna trecută, primarul Liviu Ţâroiu a solicitat legiuitorilor să fie de acord cu propunerea sa de retragere din discuţie a unuia dintre punctele care urmau a fi aprobate. Este vorba despre un proiect de hotărâre pregătit pentru întrunirea din 29 septembrie 2016, prin care Legislativul era solicitat să aprobe înstrăinarea, prin licitaţie publică, a unui spaţiu situat în Policlinica Stomatologică, din strada Nae Leonard, nr.2B, de 18,97 metri pătraţi, preţul urmând să fie stabilit prin expertiză efectuată de un evaluator autorizat. Primarul urma să primească împuternicirea Consiliului Local pentru a semna contractul de vânzare în formă autentică.   

În urmă cu 11 ani, în baza unei Ordonanţe de Guvern din 2005 privind vânzarea spaţiilor proprietate privată a statului sau a unităţilor administrativ-teritoriale cu destinaţia de cabinete medicale, Consiliul Local de la acel moment a aprobat o hotărâre în acest sens. Mai precis, norma locală dădea liber vânzării cabinetelor medicale situate în incinta Stomatologiei. „În afara cabinetelor medicale stomatologice, care au fost înstrăinate în totalitate în imobilul respectiv, la etajul clădirii mai există două încăperi, una de 13,20 mp şi una de 5,77 mp, folosite pentru radiologie dentară. Aceste spaţii au fost date în folosinţă Spitalului Municipal Câmpulung, care avea un salariat ce-şi desfăşura activitatea de radiologie dentară. În anul 2015, această activitate a fost sistată, iar spaţiul a fost închiriat unei societăţi, care, la această dată, a renunţat la contract. În cabinete nu se mai desfăşoară nicio activitate. Întrucât există solicitări de cumpărare a acestui spaţiu, pentru a se desfăşura tot o activitate de radiologie dentară, considerăm că acest spaţiu se poate înstrăina prin licitaţie publică.”, precizează raportul care a însoţit proiectul de hotărâre. 

Pornind de la considerentul că Spitalul Câmpulung nu poate desfăşura o activitate conexă cabinetelor stomatologice, iar alte activităţi nu sunt permise în incinta Policlinicii Stomatologice, Executivul a propus aleşilor să fie de acord cu scoaterea la vânzare a fostei Radiologii. Numai că, la începutul şedinţei, deşi documentaţia a fost pregătită, Liviu Ţâroiu a solicitat retragerea de pe ordinea de zi a acestui punct. „Am primit, în cursul zilei de ieri sau alaltăieri (n.r. cu o zi-două înaintea şedinţei Consiliului Local din 29 septembrie 2016), o contestaţie din partea unei doamne doctor, că a solicitat închiriere şi nu i s-a acordat. Până la sfârşitul lunii viitoare, când va fi următoarea şedinţă ordinară, trebuie să clarificăm această problemă.”, a motivat şeful Executivului propunerea de amânare a dezbaterilor şi a votului pe marginea acestei chestiuni.

Potrivit schiţei anexate materialului de şedinţă pus la dispoziţia consilierilor, în imobil sunt următoarele cabinete şi laboratoare: 

1.Cabinet Dr.Negru – 13,20 mp (şi grup sanitar – 5,77 mp); 

2.Cabinet chirie Geantă;

3.Garda (Spital);

4.Laborator Cornăţeanu Nadia – 13,20 mp;

5.Grup sanitar comun, etaj  – 4,32 mp;

6.Laborator Rădulescu Simona – 15,20 mp;

7.Laborator Prundeanu Alin – 13,20 mp;

8.Laborator Turnare, comun – 12,52 mp;

9.Radiologie Dentară (Spital) – 13,20 mp;

10.Radiologie Dentară (Spital) – 5,77 mp;

11.Magazie comună, etaj – 4,32 mp;

12.Laborator Prundeanu Alina – 13,20 mp;

13.Laborator Pitulan Roxana – 13,20 mp;   

14.Laborator Duţă Olga – 12,52 mp;

15.Spaţiu comun – 64,42 mp. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!