27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Miercuri, hramul Cuvioasei Parascheva la Biserica Domnească

Sfinţii sunt rodul cel mai de preţ al lucrării Sfântului Duh în Biserica noastră. Toţi credincioşii sunt chemaţi la sfinţenie, dar sunt rânduiţi spre sfinţenie numai cei care corespund chemării Mântuitorului Hristos şi cultivă comuniunea lor de iubire cu Dumnezeu, Cel Unul Sfânt şi cu semenii lor.

Dintre sfinţii prăznuiţi de Biserica Ortodoxă amintim în mod special pe Cuvioasa Parascheva, celebrată pe 14 octombrie. În chip deosebit, ea este prăznuită şi cinstită în Moldova, moaştele ei împodobind catedrala de la Iaşi, iar veşmintele sunt dăruite la multe biserici care-i poartă cu cinste hramul. Miercuri, 13 octombrie, la ora 18.00, credincioşii sunt aşteptaţi la Biserica Domnească din Câmpulung pentru a participa la Slujba Vecerniei şi Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva, cu ocazia hramului. Joi, 14 octombrie, la ora 9.00, se va săvârşi slujba Utreniei şi Sfânta Liturghie. Din anul 2006, Sfântul Veşmânt împodobeşte Biserica Domneasca, catedrala Voievodală ctitorită de doamna Chiajna. Din 11 octombrie, credincioşii sunt aşteptaţi la Biserica Domnească.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!