18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

Un nou sens giratoriu în cartierul Grui

Primul a apărut în intersecţia de lângă „Dinicu Golescu” şi clădirea administrativă a fostei Exploatări Miniere. Al doilea a fost construit în intersecţia din cartierul Grui, unde se organiza pe vremuri Bâlciul de Sfântul Ilie (strada Gruiului cu DJ 732C). Ambele şi-au dovedit de-a lungul timpului utilitatea. Vorbim despre sensuri giratorii care au contribuit din plin la fluidizarea circulaţiei, din ce în ce mai aglomerată, dar şi la prevenirea unor incidente rutiere. Recent, un nou sens giratoriu a fost montat în Grui, în intersecţia de la troiţă (strazile Gruiului şi Iezer), acolo unde au avut loc mai multe accidente rutiere. Construcţia este provizorie, din balize de plastic, iar dacă îşi va dovedi utilitatea, se va construi un sens giratoriu permanent.

Autorităţile locale au luat în calcul amplasarea unui al doilea sens giratoriu în cartierul Grui încă de anul trecut, iar comisia de specialitate din cadrul Consiliului Local a dat aviz favorabil, astfel că, săptămâna trecută, ADP-ul s-a şi apucat de treabă. „A trecut prin Comisia de Circulaţie a Consiliului Local, din care fac parte şi reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere. Discuţia era încă de anul trecut, dar am mers pe provizorat, să vedem cum funcţionează, întâi în intersecţia dintre strada Locotenent Colonel N. Popp şi strada Gruiului. Văzând că lucrurile funcţionează, nu am mai avut niciun fel de incident rutier de când l-am montat, l-am propus comisiei de circulaţie şi pe cel de la troiţă, din Grui. L-am montat şi pe acesta tot cu un sistem provizoriu, iar, dacă lucrurile funcţionează, îl propunem pentru finanţare în bugetul pentru 2022 şi îl vom realiza în primăvară, în aceleaşi condiţii ca şi primul. Şi cel terminat este tot în stadiul de provizorat, pentru că în cazul în care va apărea o nouă gândire a sistematizării oraşului atunci putem renunţa la el, putem să-l folosim în altă parte, dar, dacă lucrurile funcţionează, vom putea să-l multiplicăm, ca să zic aşa, şi în alte intersecţii unde constatăm că avem probleme.”, a declarat Bogdan Pătru şeful S.P.A.D.P.P. Câmpulung.
O altă intersecţie cu probleme este cea de la Gardă, iar autorităţile locale au în vedere construirea în zonă a unui alt sens giratoriu, însă trebuie consultaţi specialişti de la Piteşti, dat fiind faptul că pe-acolo trece şi DN 73. „Cu siguranţă, putem încerca, vom cere şi părerea unor specialişti din domeniu, un studiu de trafic, şi dacă spaţiul ne permite, îl vom putea realiza.”, a mai precizat Bogdan Pătru.
Narcis MANOLE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!