23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Stelică Ungureanu, sancţionat cu tăierea salariului cu 10% pe trei luni

Stelică Ungureanu, inspector la Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Câmpulung, a fost sancţionat de comisia de disciplină a instituţiei, după ce, pe 15 iunie 2021, a intervenit într-o emisiune a televiziunii locale, în cadrul căreia a transmis date şi informaţii fără acordul administraţiei locale, afectând imaginea şi reputaţia municipiului.

Comisia de disciplină, formată din Nicolae Crînguş, preşedinte, Iuliana Ungureanu, membru, Mariana Ştefănescu, reprezentanta funcţionarilor publici, şi Daniela Buzescu, secretarul comisiei, a apreciat că diminuarea salarială cu 10%, pe o perioadă de trei luni este de natură a îndrepta conduita lui Stelian Ungureanu.

Comisia a consemnat că au fost întrunite cumulativ condiţiile răspunderii administrative disciplinare a lui Florian Ungureanu, fapta sa constituind fără echivoc o manifestare care aduce atingere prestigiului autorităţii sau instituţiei publice în care funcţionarul public îşi desfăşoară activitatea (art. 492, alin. 2, litera g, din OUG nr. 57/2019, privind Codul Administrativ), sens în care a propus aplicarea sancţiunii menţionate.

La stabilirea sancţiunii, care putea fi şi suspendarea dreptului de promovare pe o perioadă de trei ani, retrogradarea într-o funcţie de nivel inferior, de o perioadă de până la un an, cu diminuarea corespunzătoare a salariului, sau destituirea din funcţia publică, Comisia a luat în considerare cauzele şi gravitatea abaterii disciplinare, împrejurările în care aceasta a fost săvârşită, gradul de vinovăţie şi consecinţele abaterii, comportarea generală în timpul serviciului a funcţionarului public, precum şi de existenţa antecedentelor acestuia. Fapta lui Stelian Ungureanu a fost săvârşită cu ocazia unei intervenţii voluntare în cadrul unei emisiuni televizate. Prin prisma faptului că afirmaţia făcută într-o emisiune, aceasta a fost propagată la scară largă, fiind preluată apoi şi pe reţelele de socializare, consecinţele abaterii fiind astfel destul de mari, imaginea autorităţii având astfel de suferit la scară largă. Plus că, pe parcursul cercetării disciplinare, Ungureanu n-a fost tocmai cooperant, în cadrul audierii adoptând o atitudine agresivă. El se află la prima abatere în sfera ilicitului administrativ disciplinar, aşa cum a reieşit din certificatul de cazier. În timpul serviciului a avut un comportament general bun, aşa cum a transmis superior său ierarhic. În ediţia viitoare revenim cu amănunte.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!