4.6 C
Campulung Muscel
07/12/2022

Alexandru Mirea, câştigătorul „Trofeului Câmpulung” la Viteză în Coastă

Alexandru Mirea a acumulat cea de-a treia victorie la general în acest sezon, iar lupta finală pentru cucerirea titlului de campion la Categoria a II-a se va da în ultima etapă de campionat, care se va desfăşura la Poiana Braşov. Mihai Leu este, matematic vorbind, campion la Categoria I, după ce, în etapa de la Câmpulung, s-a clasat pe poziţia a doua, după Alexandru Piţigoi.

Alexandru Mirea a fost câştigător atât la Open, cât şi la Categoria a II-a, cu al său model Radical SR8, fiind foarte aproape de a bate recordul lui Lucien Hora pe acest circuit, record stabilit în 2019. Mirea a reuşit, în ambele manşe de concurs, să înregistreze timpi sub 1 minut şi 26 de secunde (1:25,774 s în prima manşă şi 1:25,782 s în manşa a doua), însă nu a reuşit să doboare recordul lui Hora. Potrivit fanrally.ro, Silviu Dumitrescu obţine al doilea timp, fiind mai lent cu aproape 2 secunde după cele două manşe de concurs, iar Octavian Ciovică încheie podiumul general pe poziţia a treia. După încheierea etapei de la Câmpulung Muscel, Silviu Dumitrescu devine lider la Categoria I, adunând 104 puncte, acesta fiind urmat de Alex Mirea (101p) şi de Costel Căşuneanu (100 p), iar Octavian Ciovică (97,75p) se află pe locul patru. La Categoria I, Alexandru Piţigoi (Porsche 911 GT3 Cup) reuşeşte să se impună în faţa lui Mihai Leu, care şi-a asigurat matematic al treilea titlu naţional consecutiv la Categoria I, în timp ce Dudu Şenchea reuşeşte să obţină al treilea timp la Trofeul Câmpulung 500.

Au fost şi incidente pe DN 734 Lereşti-Voina. Alexandru Schiopesc, cu Audi R8 GT, a ieşit în decor. Din fericire, chiar dacă bolidul a suferit daune, Alexandru n-a avut nicio problemă fizică, dar cursa lui s-a încheiat înainte de sosire. Din păcate, şi Costin Popescu a ieşit în decor, înainte de postul 5, pilotul fiind bine.
Primarul Elena Lasoni, copilotul lui Mihai Leu

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a acceptat, sâmbătă, provocarea lui Mihai Leu, primul român campion modial la box profesionist, de a-i fi copilot la una din manşele de recunoaştere de la Trofeul Câmpulung la Viteză în Coastă. Cei doi se cunosc de aproximativ 30 de ani, iar primăriţa a fost încântată de experienţă trăită alături de Mihai Leu în al său FERRARI 458 CHALLENGE EVO. După etapa de la Câmpulung, fostul pugilist a devenit campion la categoria GT.

Casca şi cagula Elenei Lasconi, aduse de robotul Mugurel

Echipa de robotică a Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”, coordonată de profesorul Octavian Dumitraşcu, a fost prezentă la startul Trofeului Câmpulung 500 la Viteză în Coastă. Elevii au venit cu robotul Mugurel, pe care l-au modificat astfel încât acesta să-i poată duce cagula şi casca pentru cursă primăriţei Lasconi, care i-a fost copilot lui Mihai Leu la una din urcările de sâmbătă. „Tinerii amatori de robotică din echipa Watt’ UP tocmai se pregăteau pentru competiția First Tech Challange Romania, unde urmau să primească tema pentru următorul robot care trebuia construit în numai trei zile. Roboții construiți de echipa de la “Dinicu Golescu”, coordonată de profesorul Octavian Dumitraşcu sunt unii extrem de performanți. În 2019, elevii din echipa Watt’ UP au câștigat Campionatul Mondial de Robotică de la Detroit, SUA.”, informează Mircea Sărărescu, jurnalist şi membru al echipei care a organizat evenimentul de la Câmpulung.

Pompierii care au fost în Grecia şi veteranul Ionuţ Butoi, premiaţi de organizatori

Aşa cum au anunţat, organizatorii „Trofeului Câmpulung 500”, Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, i-au premiat pe cei 10 pompieri de la Detaşamentul Câmpulung, care au participat la misiunile de stingere a incendiilor din Grecia, dar şi pe veteranul de război Ionuţ Butoi. Acesta din urmă a fost coechipierul pilotului Ciprian Lupu, şi el imobilizat în fotoliul rulant. Ionuţ Butoi a făcut şi o demonstraţie la tir cu arcul, sport la care a fost premiat la jocurile Invictus.

De fapt, a fost un schimb de experienţă, Ionuţ Butoi a trăit senzaţii de neuitat alături de Ciprian Lupu, primul pilot utilizator de scaun rulant din România. Lui Ionuţ i-a plăcut atât de mult, încât a zis că-şi vinde arcul şi se apucă de raliu! Dar şi Ciprian Lupu a încercat să folosească arcul lui Ionuţ. „Până va pune planul în aplicare, sperăm să nu accelereze prea tare maşina familiei şi să îşi folosească adrenalina la Campionatul Naţional Paralimpic de săptămâna aceasta.”, au transmis colegii de la Invictus România. Narcis MANOLE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!