15.5 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Bulevardul „Pardon”, la final, cu flori şi mobilier urban

În aşteptarea finalului lucrării de pe Bulevardul „Pardon”, care nădăjduim că se va întâmpla în această toamnă, ne aflăm în posesia unei imagini a investiţiei completate cu ceea ce n-a prevăzut proiectul realizat în mandatul lui Liviu Ţâroiu. Lucrarea de amenajare a simbolului Câmpulungului – aleea mărginită de tei – are o etapă suplimentară, care se realizează în afara contractului câştigat, în 2019, de firmele familiei Răuţoiu.

Proiectul lui Liviu Ţâroiu nu prevedea mobilier urban şi flora care va da un strop de culoare unei amenajări terne – griul fiind condiţia impusă prin avizul Culturii -, prin urmare, dotările vor fi realizate printr-o investiţie separată. Cu cheltuiala aferentă, susţinută de sponsorii care au vrut să se implice în completarea lucrării de modernizare a bulevardului cu ceea ce a lipsit din proiectul lui Ţâroiu: bănci, coşuri de gunoi, jardiniere şi flori, pentru a înfrumuseţa aleea de promenadă centrală. Plus cele două tipuri de bolarzi, cei retractabili, folosiţi în situaţiile în care circulaţia rutieră va fi închisă, şi cei permanenţi, care vor fi montaţi pe marginile trotuarelor şi ale bulevardului propriu-zis, pentru siguranţa pietonilor.

Dacă nu se întreprindea acest demers, care n-a fost deloc uşor – convingerea agenţilor economici să susţină, cu cât a dorit fiecare, încheierea lucrării -, investiţia rămânea aşa cum o vedeţi în prezent. Chiar era mai rău decât o vedeţi, deoarece pe stradă trebuia să fie asfalt. Pentru că aşa a gândit-o fostul primar, pe care nu l-a interesat decât să asfalteze carosabilul şi să paveze trotuarele, din păcate, cu un material nesatisfăcător vizual. În privinţa calităţii ne vom pronunţa, probabil, ca în cazul Pieţei Primăriei, peste doi ani.

Dacă va dura şi cât va dura, timpul o va spune. Măcar s-o vedem finalizată, deşi, momentan, nu vedem nicio acţiune pe şantier de mai bine de o săptămână. Până la revenirea echipei de lucru, pentru a încheia ceea ce nu pare a mai fi mult de lucru, vă prezentăm o imagine a Bulevardului „Pardon”, după plantarea florei alese la recomandarea unui peisagist şi montarea mobilierului stradal. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!