5.6 C
Campulung Muscel
September 21, 2021

S-a asfaltat şi aleea dintre Policlinica Stomatologică şi Big

Acum cinci ani, în august 2016, ADP a asfaltat parcarea din faţa fostei Policlinici Stomatologice. Săptămâna trecută, s-a revenit în zonă, în sensul că s-au făcut mici retuşuri.

Mai multe zile, săptămâna trecută, lucrătorii ADP au meşterit în zona fostei Policlinici Stomatologice. Au asfaltat scările de acces în clădirea care adăposteşte mai multe cabinete medicale, plus aleea care duce la rampa pentru persoanele cu dizabilităţi, în spatele blocurilor 4 şi 5. Chiar dacă parcarea a fost asfaltată acum cinci ani, zona dintre blocuri, între fostul „Astra” şi ACR, a rămas cu betonul de pe timpul lui Ceauşescu, printre care au crescut bălării. Zona pietonală a fost asfaltată şi i s-au schimbat bordurile.
După ce perimetrul folosit ca ieşire de la Stomatologie la Big a fost asfaltat, bineînţeles că au apărut şi cârcotaşii, şi pe bună dreptate. Unii locatari din zonă s-ar fi aşteptat să se creeze câteva locuri de parcare, dacă tot s-au scos bordurile, dar se pare că au fost sabotaţi de un „monument de clasă A: bara de bătut covoare”, care a rămas neatinsă, ba a fost şi consolidată. Aici trebuie să le dăm dreptate, pentru că ţeava aceasta nu-şi mai avea rostul în buricul târgului, e o ruginitură fără utilitate şi, dacă nu eşti atent, când treci, rişti să „faci cunoştinţă” cu ea. În plus, aceste practici medievale, bătaia şi alte tratamente dure aplicate covoarelor, sunt interzise prin convenţiile şi tratatele internaţionale la care România a aderat în 2007.

Parcarea de la Stomatologie e veşnic plină de maşini, acesta fiind, probabil, motivul pentru care locatarii blocurilor din zonă ar fi preferat câteva locuri de parcare în plus în detrimentul bătătorului de covoare, care ar trebui desfiinţat de îndată. Bine măcar că n-au tăiau părul, care a rezistat eroic înconjurat de beton şi, culmea, face şi fructe. Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!