Finalizarea primei etape a sistemului de canalizare realizat în primul mandat al primarului Tudorel Vasile Miriţă a generat modificări în Inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al comunei Schitu Goleşti. Inventarul aprobat de fostul Consiliu Local, pe 25 septembrie 2018, este completat cu o nouă poziţie, ca urmare a apariţiei unei utilităţi noi în localitate: „Reţea de canalizare menajeră şi staţie de epurare”. Executivul a solicitat actualului Legislativ să aprobe această formalitate în cadrul şedinţei din 27 iulie 2021. Hotărârea adoptată la sfârşitul lunii trecute conţine o descriere lucrării rezumate astfel: lungimea reţelei – 7.167 metri, din conductă de PVC cu diametrul de 250 mm, pozată în tranşee pe spaţiul verde sau trotuare; numărul căminelor de vizitare – 179 de bucăţi, din prefabricate de beton cu diametrul de 800-1.000 mm; racorduri la proprietăţi individuale, în număr de 289 de bucăţi, din conductă de PVC cu diametrul de 160 mm; staţie de epurare de 4.500 LE, cu capacitatea maximă de 780 mc/zi, cu două sisteme modulare de epurare mecano-biologică, are un bazin de beton subteran, cu staţie de pompare, durata de stocare de 3 ore, instrumente de măsură şi control, grup electrogen de 70 kVA.
Staţia de epurare are în componenţă: racord la căminul de vane din capătul DC 11 şi conductă de alimentare a staţiei de epurare; evacuarea apei uzate printr-o conductă de PVC de 250 mm, cu o lungime de 170 metri, către Râul Bughea, cu subtraversarea căii ferate.” Investiţia adăugată bunurilor comunei conţine şi drumul de acces la staţia de epurare de la Drumul Comunal 11.
Reţeaua de canalizare menajeră şi staţia de epurare au fost date în folosinţă în anul 2021 şi au o valoare de inventar de 7.913.174,67 lei. Vă amintim că prima etapă a proiectului menit să asigure infrastructura de canalizare pe cuprinsul localităţii vecine a fost executată de o asociere de trei constructori frecvent întâlniţi ca parteneri ai contractelor cu statul – SC Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă SRL, din Geamăna-Bradu, SC Zeus SA, din Piteşti, şi SC Selca SA, tot din Piteşti -, care şi-au dorit să obţină şi a doua etapă, licitată la o valoare comparabilă cu a celei dintâi, 8,3 milioane de lei.
Pentru continuarea investiţiei, estimate să dureze patru ani, cât ţine al doilea mandat al liberalului Tudorel Vasile Miriţă, a fost aleasă firma piteşteană Aqvafor Proiect SRL, care a participat la licitaţie fără niciun asociat. În ianuarie s-a încheiat contractul, iar în martie s-a semnat ordinul de începere a lucrărilor.
Claudiu VIŞAN
Articolul precedent
Articolul următor