1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Incendiu de proporţii la Aninoasa

Un incendiu de proporţii a avut loc, vineri noaptea, la Aninoasa, acolo unde, din cauza unui coş de fum suprasolicitat, mai multe imobile s-au făcut scrum. Proprietarii au scăpat cu fuga şi au dat alarma la vecini, pentru că, acolo, toate casele sunt lipite una de alta şi focul putea arde tot cătunul. Trei imobile, mai multe anexe şi gardurile sătenilor din Valea Siliştii s-au făcut scrum după ce focul de la coşul uneia dintre locuinţe s-a propagat la acoperişuri şi apoi la toate imobilele din vecinătate. În casa de la care a pornit incendiul erau o femeie şi trei copii.

Femeia spune că a auzit un zgomot puternic şi a ieşit să vadă ce se întâmplă. Din fericire, a reuşit, în ultimul moment, să scoată copiii din locuinţă şi să anunţe incidentul la 112. „Eu am făcut focul astăzi pe zi, până să se întunece. Foc în casă, mare, nu am făcut, să vă spună fetiţa, că am fetiţă mare. Au fost doar două boabe de jar. S-a auzit o bubuitură şi am ieşit afară.”, a spus femeia.

Mai multe echipaje de pompieri şi echipe SMURD de la Detaşamentul Câmpulung şi Punctul de Lucru Aninoasa au fost trimise la faţa locului, plus un echipaj de la SVSU Domneşti. În cătunul de romi, unde a izbucnit incendiul, a fost prezent şi primarul localităţii, Benonie Ştefan: „M-am pomenit cu un telefon, mă suna băiatul meu de la ISU, să vin la Valea Siliştii, că arde cătunul de romi, două, trei case au fost distruse de flăcări.”, a declarat edilul. 

Drumul până în satul de romi este aproape impracticabil, aşa că una dintre maşinile de intervenţie a rămas blocată în nămol. Localnicii s-au mobilizat şi au început să împingă autospeciala de stingere a incendiilor, pe care au deblocat-o, reuşind să ajungă la incendiu.

Pompierii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauza incendiului. „Detaşamentul de Pompieri Câmpulung a intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit.”, a declarat şeful de Gardă al Detaşamentului de Pompieri Câmpulung, Bogdan Ilina.

Din cauza coşurilor necurăţate, alte incendii în Muscel

Burlanele şi coşurile de fum sunt generatoare de incendii cu pondere însemnată în această perioadă a anului. În trei zile, pe lângă incendiul de la Aninoasa, care a fost mai puternic, cu pagube însemnate, alte patru au alertat pompierii din Muscel. 

=Miercuri, 30 noiembrie 2016, Detaşamentul de Pompieri Câmpulung a intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă în municipiu, pe strada Fraţii Goleşti, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unei locuinţe, care nu a fost curăţat la timp de funingine. Au ars funinginea din interiorul coşului şi manşonul din plastic al conductei de gaz ce traversa coşul de fum. 

=Aproape în acelaşi timp, militarii de la Punctul de Lucru Rucăr au intervenit în comună pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unei locuinţe. 

=Aceeaşi cauză a făcut ca o maşină de pompieri să ajungă în localitatea Valea Mare Pravăţ, satul Nămăeşti, vineri, 2 decembrie. 

=Pompierii câmpulungeni au mai ajuns, vineri, şi la Berevoeşti, unde au găsit arzând acoperişul unei case. S-a stabilit că incendiul a pornit din cauza coşului deteriorat, prin care au ieşit scântei şi au aprins capacul casei. Flăcările au mistuit acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 30 de metri pătraţi, dar şi anexe gospodăreşti, pe 80 de metri pătraţi. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!