5.6 C
Campulung Muscel
September 21, 2021

Copilandri în chiloţi se bălăcesc, ca la gârlă, la artezienele din Piaţa Primăriei

A doua vară cu fântâna arteziană funcţională face să se repete o imagine nefirească pentru centrul municipiului, chiar dacă multora îmbăiatul într-un spaţiu cu rol exclusiv ornamental li se pare un comportament natural. Cel dintâi vinovat prin îngăduirea bălăcelii sub fereastra primarului este Liviu Ţâroiu, care ar fi putut descuraja din capul locului un obicei nepotrivit. Odată creat precedentul scăldatului la arteziană, în vara anului 2020, a-i pune la punct acum echivalează cu vociferări nervoase la adresa primăriţei, că răpeşte bucuria celor mici. Numai că Piaţa Primăriei a devenit scăldătoare şi pentru cei mari: puberi, adolescenţi, tineri şi adulţi, care exersează sărituri în „mini-bazinele” decorative din faţa „blocului rechinilor. Pentru ca plăcerea să fie completă, majoritatea participanţilor la scăldatul din „buricul târgului” sunt costumaţi în slip, ca la ştrand ori pe litoral. Sau chiar în lenjerie intimă, chit că unii sunt destul de mari ca să înţeleagă că este ruşinoasă expunerea care scapă ochiului biologic al Poliţiei Locale.

Poliţia Locală aşteaptă să le ceară un superior să-şi facă treaba

Tăbărâtul pe jeturile anemice ale unei arteziene ratate este, clar, o carenţă a educaţiei oferite acasă de părinţi. Însă, în majoritatea cazurilor, copiii sunt însoţiţi de mămici agitate, cu telefoanele după picimea veselă nevoie mare. Adevărul este că te înmoaie vederea unor ţânci de doi, trei, patru ani bucurându-se de ţâşnetul apei din pământ, cărora numai un ins cu inima de piatră le-ar putea întrerupe distracţia, cerându-le să iasă afară din spaţiul fântânii. Fără discuţie, nu aceasta este metoda corectă, dar asta nu înseamnă că nu se poate. Poliţiştii locali au datoria să oprească accesul pe suprafaţa jeturilor, stând de vorbă cu fiecare mămică în parte şi explicându-le doamnelor că locul în care se află nu permite baia în public.
Ce s-or fi mirând străinii de Câmpulung, care tranzitează centrul, sesizând imaginea „ca la ţară” a zonei ultracentrale! Nişte „ţărani”, pe româneşte, în chiloţi, ţâşnind din bazinaşele din faţa blocului şi lipăind cu tălpile goale pe pavajul încins! Rămâi mut! E dezagreabil şi e primitiv! Nu toată lumea gustă vederea „chiloţăraiei” în Piaţa Primăriei, care este mult prea mult!

Contestatari ai măsurii neplăcute de oprire a practicilor mai potrivite la gârla din spatele grădinii se vor găsi destui şi unele opinii probabil că sunt justificate. La Câmpulung, chiar n-ai unde să-ţi duci copilul să se joace, dar, în cazul acesta, şi să fi fost parcuri cu duiumul, şi bine dotate, şi curate, tot la ţâşnitoare ar fi tras. Este tentaţia jocului apei, care aduce puhoiul de copii, mari şi mici, la distracţia preferată.

În 2020, Poliţia Locală a avut dispoziţie să nu alunge copiii care se hârjoneau în fântâni. Prudenţa lui Liviu Ţâroiu de a nu supăra electoratul era motivată, numai că ordinul îşi menţine valabilitatea şi în prezent, cu un primar-femeie, căruia îi este de două ori mai greu decât lui Ţâroiu să ia o decizie nepopulară. Numai că s-a ajuns prea departe. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!