25.2 C
Campulung Muscel
August 3, 2021

Tinerii liceeni din Câmpulung pregătesc un spectacol de teatru multimedia

Anul acesta, Primăria Câmpulung şi Casa de Cultură „Tudor Muşatescu” onorează tradiţia de 175 de ani a Câmpulungului în domeniul dramaturgiei printr-un proiect de calibru, care sprijină sărbătorirea trecutului glorios al Teatrului Local prin crearea bazelor unui viitor pe măsură.

Proiectul pune bazele unei trupe locale de teatru, printr-un program educaţional integrat, incluzând realizarea unui spectacol jucat de tinerii Muscelului, pentru oamenii Muscelului. Trupa de teatru este formată din elevi provenind din majoritatea liceelor din oraş şi construieşte un spectacol adaptat valorilor socio-culturale ale Câmpulungului şi celebrării Scrisorii lui Neacşu. Elevii beneficiază de un program de educaţie profesională, social şi culturală, care va avea ca rezultat, în luna decembrie, o serie de reprezentaţii cu public. Piesa include tehnici specifice teatrului documentar, terapiei prin teatru şi teatrului multimedia (videografie, fotografie, muzică, design), încorporând instrumente şi metode de creaţie teatrală de ultimă generaţie.
În 1846, C.D. Aricescu creează la Câmpulung unul din primele teatre din ţară, contribuind la transformarea oraşului într-un vibrant centru cultural şi turistic. Această moştenire este celebrată prin iniţierea unei trupe de teatru profesioniste, care pune în valoare atât patrimonial istoric al Câmpulungului, cât şi perspectiva tinerilor asupra prezentului şi viitorului, o generaţie tânără, care are nevoie să se bucure de o legătură sănătoasă şi benefică cu sentimentul de „Acasă în Câmpulung”.

Liceenii participă la un program de educaţie şi dezvoltare profesională, menit să le dezvolte creativitatea şi să îi ajute să dobândească deprinderi practice prin intermediul actoriei, dramaturgiei, sociologiei, scenografiei şi creaţiei multimedia. Astfel, participanţii vor învăţa să îşi exploreze patrimoniul local şi naţional, îşi vor dezvolta capacităţile de comunicare şi creativitate, vor învăţa tehnici de storytelling fotografic şi videografic, să creeze elemente de design şi scenografie, experimentând astfel un set complex de instrumente şi tehnici care le vor fi utile în orice domeniu profesional vor alege în viitor.

Tinerii vor fi ghidaţi în acest demers de către regizorul şi sociologul Ionuţ Piţurescu, împreună cu alţi tutori invitaţi. Ionuţ Piţurescu a studiat regie de teatru la UNATC, la clasa renumitului profesor Valeriu Moisescu, este regizor de teatru şi film, scenarist şi doctor în sociologie cu o experienţă de peste 15 ani în dezvoltarea de metode creative inovative, recunoscute de unele din cele mai prestigioase foruri internaţionale precum Cannes Film Festival, Berlinale Film Talents, American Experimental Art Festival, Karlovy Vary Talents of the East, Hong Kong Asia Film Forum, etc. Valoarea muncii sale este dovedită la cel mai înalt nivel prin selectarea de două ori în cadrul Cannes Film Festival – în cadrul secţiunii Cinefondation cu proiectul „Frontiere despre războiul din Burma”, considerat unul dintre cele mai bune proiecte la nivel mondial, precum şi în cadrul secţiunii Quinzaine des Realisateurs, al cărei premiu l-a şi câştigat cu filmul „Căutare”. Echipa de producţie a trupei de teatru are o vastă experienţă în domeniul activităţilor educaţionale, cu numeroşi beneficiari din peste 20 de ţări, inclusiv din Câmpulung. În cadrul proiectelor auto-finanţate de echipa de producţie, începând cu anul 2014, tinerii câmpulungeni au beneficiat de sprijin în dezvoltarea lor socio-profesională şi au colaborat cu profesionişti la nivel local, naţional şi internaţional, participând în programe educaţionale dedicate valorilor şi comunităţii câmpulungene, precum: Şcoala de Creativitate Multimedia 2015, Festivalul de Film şi Dezvoltare Socială 2015; Academia de Creativitate Socială 2016; Academia Internaţională de Film Cineimpact 2014-2018; Clubul de Teatru şi Film 2019-2021.

Pentru a le oferi cât mai multor liceeni oportunitatea de a participa la acest program educaţional unic în peisajul ofertelor de dezvoltare profesională din Câmpulung, înscrierile vor fi deschise pe tot parcursul anului, doritorii putând să contacteze echipa organizatoare la numărul de telefon 0720.002.903.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!