20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

PNL se retrage din Consiliul de Administraţie al TBC-ului

„Foială” mare în Consiliul de Administraţie al Spitalului TBC Câmpulung, unde vine unul, pleacă altul. În cele nouă luni trecute de la preluarea mandatului de către actualii aleşi, forul de conducere al Spitalului de Pneumoftiziologie Câmpulung a trecut prin trei modificări! Cei mai nestatornici reprezentanţi ai Legislativului municipal în structura decizională a unităţii medicale sunt liberalii, de vreme ce au ajuns să-şi desemneze al treilea coleg, pe fondul retragerii celorlalţi. Iniţial, Consiliile de Administraţie ale şcolilor şi instituţiilor de sănătate publică au fost completate cu noii aleşi pe 28 octombrie 2020, la nouă zile distanţă de momentul depunerii jurământului. La acel moment, la TBC au fost stabiliţi Ionel State (PNL), titular, şi Liviu Ţâroiu (PSD), supleant; Adrian Vlădău (USR), titular, şi Ioana Marcu (USR), supleant.
Prima modificare s-a produs la începutul anului, când Ionel State a solicitat să fie înlocuit cu alt membru PNL. Alegerea liberalilor a fost Cristi Creţu, acceptat de Consiliul Local prin votul din 28 ianuarie 2021. Următoarea retragere a avut la bază ascensiunea profesională a Ioanei Marcu în funcţia de city-manager al municipiului, postură care a obligat-o să demisioneze din Consiliul Local şi din toate comisiile şi Consiliile de Administraţie în care fusese desemnată. Pe 29 aprilie 2021, locul de supleant al acesteia, la TBC, i-a revenit lui Constantin Ţurţulea (USR).
Săptămâna trecută, a fost nevoie de o nouă aprobare pentru refacerea componenţei C.A. al Spitalului de Pneumoftiziologie. Motivul: nici Cristi Creţu nu-şi poate onora aceste sarcini suplimentare participării la şedinţele Consiliului Local, drept pentru care a cerut să fie înlocuit. De la PNL nu mai putea fi niciunul nominalizat, întrucât viceprimarul Nicolae Zaharia nu poate fi membru al unui Consiliu de Administraţie, iar doctoriţa Anca Dumitrescu are statut de angajat al instituţiei medicale. Prin urmare, noul intrat este din tabăra aliaţilor USR, în persoana lui Iulian Zanvetor, care ar fi ferit de o eventuală suspiciune de incompatibilitate, întrucât locul său de muncă este la Spitalul Municipal. Miercuri, 30 iunie 2021, Consiliul Local a aprobat înlocuirea lui Cristi Creţu cu Iulian Zanvetor. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!