24.2 C
Campulung Muscel
August 3, 2021

Cum face Ţâroiu imagine partidului: jelind puturoşii din Primărie, pe care îi detestă majoritatea câmpulungenilor

Cu Liviu Ţâroiu lider al opoziţiei, PSD dă impresia, în acest moment, că insistă să repete experienţa PNL, subţiat în Consiliul Local de lipsa oamenilor buni, dar şi a ideilor bune. Social-democraţii au trăit, la alegerile din 2020, cea mai severă prăbuşire a unui partid, rămânând din zece, unsprezece cu primarul, cinci inşi în Consiliul Local. Niciunul cu potenţial de candidat în 2024. Teoretic, după o cădere brutală, încerci să te ridici şi să recuperezi cât se poate din procentele pierdute, speculând greşelile puterii. Ai ce specula şi acum, dar trebuie să ai isteţimea de a „ambala” cum trebuie derapajele administraţiei, ca să aibă efect la publicul votant. Dar cine s-o facă, în condiţiile în care PSD n-are oameni care să conceapă o strategie de opoziţie redutabilă?
Cum a gândit opozantul şef Ţâroiu refacerea partidului, odată epuizată perioada de lingere a rănilor cauzate de electorat? Inspirându-se din „presa dânsei”, de unde a cules un subiect inflamat nu de opinia publică, ci de presa lui. Şi de postacii plătiţi s-o desfiinţeze pe Lasconi, căci, în acest mandat, se manifestă o violentă anti-campanie la adresa primăriţei, întreţinută şi de cei care sunt, pe faţă, contra Elena Lasconi, dar şi de cei care, în faţă, sunt cu Elena Lasconi. Subiectul preluat din ziarul nostru – unul asumat în totalitate de autor – priveşte puturoşii Primăriei, în general, şi trei puturoşi, în particular, cu care şefa Executivului a exemplificat ideea de colaborare sub aşteptări, cu consecinţe negative asupra aşteptărilor şi nevoilor cetăţeanului.
Elena Lasconi nu i-a scos în evidenţă pe cei trei, pe motiv că ar avea un conflict personal şi/sau profesional cu aceştia. Nu. S-a întâmplat ca solicitanţi de servicii să aibă de suferit din cauza prestaţiilor dezamăgitoare ale acestora şi, atunci, oamenii s-au dus peste ea, ca superior al celor care nu-şi fac treaba. Iar Ţâroiu a găsit potrivit să-şi facă imagine, jelind puturoşii. Păi, acesta este subiect de campanie, moncher?! Pe angajaţii Primăriei îi detestă toată lumea, căci toţi am avut, la un moment dat, treabă la Primărie, unde am avut parte de servicii execrabile şi conţopişti respingători.
Ţâroiu a atacat tema puturoşilor, crezând că va avea succes la electorat apărarea ieftină construită foştilor subordonaţi, la adresa cărora există o nemulţumire colectivă. Dacă, din zece inşi, întâlniţi pe stradă, găsiţi unul care să nu fie rudă cu un angajat al Primăriei şi care să spună că este mulţumit de atitudinea personalului, umplu spaţiul rubricii cu scuze. Ne spune musiu Ţâroiu că, în 45 de ani în care a avut funcţii de conducere, nu a denigrat subalternii şi n-a întâlnit un primar sau un manager care să-şi denigreze salariaţii. Tocmai de aceea ARO şi Câmpulungul sunt departe. Graţie unor şefi ca Liviu Ţâroiu, sub conducerea căruia angajaţi din servicii-cheie umpleau tavernele centrale, unde puneau la cale contractele Primăriei.
Scoateţi batistele, căci, după următoarea remarcă a fostului primar, vi se bălăcesc pupilele în lacrimi! Cică salariaţii Primăriei fac pelerinaje pe la consilieri – la consilierii PSD, că doar nu s-or duce la ai USR – ca să li se plângă de felul în care sunt trataţi la serviciu. Bieţii de ei! Am auzit şi eu că Lasconi nu-i mai lasă să umble creanga în timpul programului, la cumpărături, la cafea, la bere şi pe unde hălăduiau când Primăria n-avea şef ca lumea.
Şi nu este o noutate că făceau shopping în intervalul în care trebuiau să fie la birou şi să presteze ceva pentru salariile triplate de Ţâroiu. David ne-a spart timpanele, în mandatul trecut, reclamând că dă nas în nas, la supermarket, cu conţopişti fugiţi de la serviciu, la promenadă, la Kaufland. Acum, mititeii se plâng că sunt tracasaţi de dictatoarea din fruntea Primăriei, care a creat o atmosferă conflictuală în instituţie, stricându-le ritmul de lehuze şi tabieturile. În timpul şedinţei de miercurea trecută, Elena Lasconi a avut o încercare de a depista de la cine provin reclamaţiile ajunse la PSD. Posibil de la fina angajată ca femeie de serviciu, căreia îi lipsesc abilităţile de manevrare a aspiratorului. Posibil de la verişoara făcută poliţist local pe probleme de Mediu, tipul de angajat care justifică desfiinţarea întregii Poliţii Locale, nu doar a unor posturi de paznici.
Lui Ţâroiu ăsta nu i-o fi ruşine?! Îmi iertaţi întrebarea stupidă. Lui nu i-a fost ruşine să scoată nasul în lume după aventura bahică, generată de un consum la limita comei alcoolice. Şi Ţâroiu se văita, ipocrit, la vremea lui, că „ăştia sunt oamenii din Primărie!”, pe care acum îi compătimeşte public, crezând că gestul fals păcăleşte pe cineva. Exclus!
Din această săptămână, puturoşii vor avea motive în plus să se plângă, întrucât, potrivit anunţului primăriţei, va începe să funcţioneze comisia de disciplină. De ce n-a funcţionat până acum? Doar nu era să bagi în comisia de disciplină pe unii pe care i-ai angajat aşa cum i-ai angajat! Oameni pe care nu i-ar angaja niciun patron din oraşul acesta, căci n-are ce să facă cu ei.
Cu siguranţa că jenanta tentativă a lui Ţâroiu de a o discredita pe Lasconi, care a lezat onoarea unor „trântori”, n-a convins pe nimeni, voi scrie eu ce n-a spus ea. Unii dintre angajaţii Primăriei sunt mai mult decât puturoşi. Sunt obraznici, chiulangii, panglicari, ciubucari, batjocoritori. Asta pe lângă incompetenţi, nepricepuţi, rutinaţi şi plafonaţi. Am simţit pe propria piele impostura unui grup de anchetă constituit după un incendiu la o locuinţă a Primăriei, care a avut impertinenţa de a desconsidera raportul pompierilor, din care reieşea, fără dubiu, cauza şi, pe cale de consecinţă, responsabilitatea incidentului. Însă Primăria, ca să nu despăgubească cetăţenii, care au suferit pagube din pricina chiriaşilor ei, a întocmit o mizerie de raport, mincinos până la ultima virgulă, în care se spăla pe mâini de sarcina supravegherii şi asigurării condiţiilor de trai ale locatarilor. Nişte şarlatani!

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!