20 C
Campulung Muscel
18/07/2024

Consilierul local PSD Ionel Năftănăilă a atacat amenda de 7.500 lei pentru băutură la volan

Fostul primar de la Albeştii de Muscel îşi încearcă norocul la Curtea de Apel Piteşti, unde nădăjduieşte că va obţine o condamnare mai blândă decât cea pronunţată de Judecătoria Câmpulung. Pe 27 mai 2021, la instanţa superioară au fost înregistrate apelurile formulate atât de către inculpatul Ion Năftănăilă, cât şi de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung. Politicianul trecut de la dreapta politică la stânga, pe care o reprezintă în Consiliul Local, în mandatul 2020-2024, a fost judecat şi condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, prevăzută de articolul 336 din Noul Cod Penal. Primul termen al apelului a fost fixat pe 20 septembrie 2021.
Pe 23 aprilie 2021, Judecătoria Câmpulung i-a aplicat lui Năftănăilă o sancţiune constând în amendă penală de 7.500 lei, corespunzătoare unui număr de 250 de zile-amendă, a câte 30 lei/zi. Hotărârea îl mai obligă pe Năftănăilă să achite 500 lei, cheltuieli judiciare către stat. Nemulţumit de deznodământul produs la prima instanţă, consilierul local PSD l-a atacat la instanţa superioară.
Starea bahică a fostului conducător al localităţii învecinate a fost dată de gol de un incident auto, produs în toamna anului 2017, în centrul comunei Bughea de Sus. Pe când se îndrepta spre casă, la Albeştii de Muscel, înainte de podul peste Râul Bughea, a pierdut controlul maşinii şi s-a proptit cu SUV-ul în rondul din intersecţie. Un martor „de bine” al incidentului a sunat la 112 şi aşa a ajuns la locul faptei un echipaj de Poliţie, care l-a supus pe şofer testării cu etilotestul, rezultând o alcoolemie suficient de mare pentru a trata păţania lui Năftănăilă drept o infracţiune. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!