20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

Procesul lui Alexe cu Prefectura şi Ministerul Sănătăţii a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Pe 23 iunie 2021, dosarul tranşat la Curtea de Apel Piteşti şi finalizat cu un verdict favorabil lui Nicolaie Alexe a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Dintre perdanţi, instituţia care a formulat recurs este Ministerul Afacerilor Interne, prin instituţia sa din teritoriu, Instituţia Prefectului Judeţului Argeş. Fiind vorba despre un dosar proaspăt format la Î.C.C.J., cauza nu beneficiază deocamdată de un termen de debut al procesului.
Vă amintim că, pe 7 mai 2021, Curtea de Apel Piteşti, care a judecat fondul, i-a dat dreptate lui Nicolaie Alexe, care a dat în judecată Ministerul Sănătăţii şi pe ministru, fiind chemat în garanţie Ministerul Afacerilor Interne, pentru Instituţia Prefectului Judeţului Argeş. Pretenţiile fostului manager al Spitalului Municipal au constat în anularea celor două ordine de ministru care l-au „zburat” din funcţie. Primul, emis de Nelu Tătaru pe 30 aprilie 2020, după o lună şi jumătate de stare de urgenţă, când ministerul, la propunerea prefectului Emanuel Soare, l-a suspendat din funcţie pe Nicolaie Alexe şi l-a înlocuit cu Andrei Aron. Al doilea ordin, emis de acelaşi ministru, pe 15 mai 2020, prelungea mandatul medicului Aron pe durata stării de alertă. În afara anulării celor două documente, Alexe cerea şi despăgubiri salariale, de la 30 aprilie 2020, până pe 25 mai 2020, când, pentru trei săptămâni, Liviu Ţâroiu l-a repus în funcţie. Este vorba despre diferenţa dintre salariul de director şi cel efectiv încasat, prin „retrogradarea” sa la funcţia de şef al Serviciului de Managementul Calităţii Serviciilor Medicale.
Fostul director a acuzat ministerul şi pe ministru de emiterea cu „exces de putere” a ordinelor pe care le-a atacat, considerându-le nelegale. Magistraţii au admis cererea lui Nicolaie Alexe, anulând cele două acte. Curtea de Apel a obligat pârâţii – Ministerul Sănătăţii şi conducătorul său – să-i plătească directorului destituit despăgubirile „reprezentând diferenţa dintre drepturile salariale cuvenite conform contractului de management şi cele efectiv încasate, începând cu 30 aprilie 2020 şi până la 25 mai 2020.” Plus 2.000 lei, cheltuieli de judecată. Sumele trebuie suportate de către Instituţia Prefectului Judeţului Argeş, fiind acceptată cererea Ministerului Sănătăţii de chemare în garanţie. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!