18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

La Spitalul Câmpulung, numărul paturilor pentru infectaţii cu COVID-19 scade de la 109 la 50

Una dintre cele mai importante hotărâri care se va dezbate la şedinţa Consiliului Local, programată mâine după amiază, are ca subiect reorganizarea temporară a activităţii Spitalului Municipal Câmpulung. La jumătatea lunii iunie, conducerea Spitalului a depus o adresă la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, care a avizat solicitarea instituţiei câmpulungene de reorganizare. Unitatea medicală locală a fost desemnată pentru asistarea pacienţilor confirmaţi cu COVID-19 şi avizată cu 109 paturi de spitalizare continuă pentru suspecţi şi bolnavi depistaţi pozitiv. Reorganizarea constă în reducerea la 50 de paturi pentru spitalizarea continuă a celor suspecţi şi confirmaţi cu boala momentului.
Cele 50 de paturi sunt distribuite astfel: Secţia de Boli Infecţioase – 25 de paturi pentru spitalizare continuă; Secţia Chirurgie – 11 paturi pentru spitalizare continuă; Secţia Obstetrică – Ginecologie – 7 paturi pentru spitalizare continuă; Secţia A.T.I. – 3 paturi pentru spitalizare continuă; Secţia Neonatologie – 4 paturi pentru spitalizare continuă.
321 de paturi reprezintă capacitatea totală de spitalizare continuă a pacienţilor non-COVID. 30 de paturi autorizate sanitar rămân în conservare, conform impunerilor unor ordine emise, anul trecut, de Ministerul Sănătăţii. Unul priveşte măsurile de organizare şi desfăşurare a activităţii la nivelul cabinetelor stomatologice, al unităţilor sanitare non-COVID şi al ambulatoriilor de specialitate, pe perioada stării de alertă. Celălalt ordin face referire la Planul de măsuri pentru organizarea spitalelor şi a unităţilor de dializă, în contextul pandemiei de COVID-19, şi a listei spitalelor şi unităţilor de dializă care asigură asistenţa medicală pentru pacienţi, cazuri confirmate şi suspecte, conform clasificării spitalelor în trei niveluri de competenţă.
Autorizaţia sanitară de funcţionare din 19 iunie 2020, emisă pentru o capacitate de 401 paturi, îşi menţine valabilitatea.
Claudiu VIŞAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!