18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

S-a încheiat Evaluarea Naţională. Marţi se vor publica primele rezultate

Marţi şi joi s-au desfăşurat probele din cadrul Evaluării Naţionale a absolvenţilor de clasa a VIII-a, sesiunea 2021. Pe 22 iunie s-a ţinut testarea la Limba şi Literatura Română, iar joi, 24 iunie, la Matematică.
În Argeş, examenul de Evaluare Naţională s-a desfăşurat în 123 de centre de examen în care au fost înscrişi 4.160 candidaţi din 136 de unităţi de învăţământ. Din total, 1.724 au fost din mediul rural, 2.436, din mediul urban şi pentru 37 de elevi s-au aprobat cereri pentru adaptarea condiţiilor de examen conform particularităţilor.
La noi în judeţ, la Limba Română s-au prezentat 3.994 de candidaţi, iar un procent de 4,16% a fost reprezentat de elevii care au absentat de la prima probă. Joi, la Matematică au ajuns 3.988 de elevi, lipsind 172 dintre cei înscrişi. La ambele probe, în Argeş nu a fost eliminat nici un elev pentru tentativă de fraudă sau fraudă.
Examenul de anul acesta al absolvenţilor de gimnaziu a avut ca element de noutate tipărirea, în ziua de examen, a subiectelor în formă de broşură, care s-a predat la finalul fiecărei probe şi, întrucât a conţinut subiectele şi rezolvarea acestora, nu a rămas în posesia candidaţilor.
Subiectele şi baremele de corectate au fost publicate de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00, după fiecare probă.
Primele rezultate vor fi afişate marţi, pe 29 iunie, anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care le-au fost distribuite, pe bază de semnătură de primire la prima probă susţinută.
Sâmbătă, 4 iulie, se vor comunica rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!