20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

Vicepreşedinţii CJ Argeş s-au întâlnit cu ambasadorul Danemarcei în România

Miercuri, 16 iunie, Consiliul Judeţean Argeş a primit vizita E.S. Søren Jensen – Ambasador al Regatului Danemarca în România. Din partea Consiliului Judeţean Argeş au participat la discuţii vicepreşedinţi Adrian Bughiu şi Marius Nicolaescu.
Întâlnirea a oferit conducerii Consiliului Judeţean Argeş oportunitatea de a prezenta E.S. Søren Jensen resursele şi potenţialul turistic şi economic al judeţului. Conducerea CJ Argeş a punctat faptul că, în privinţa investiţiilor daneze în judeţul nostru, societatea DanBrad Argeş SRL, cu sediul în comuna Slobozia, ce operează în industria de creştere a porcilor, este implicată, la nivelul comunităţii locale şi într-o serie de activităţi sociale, motiv pentru care, în 2019, Consiliul Judeţean Argeş a premiat-o.
Ambasadorul Regatului Danemarca a precizat că ţara sa are o expertiză solidă în domenii de interes vital, precum: energie, sănătate, digitalizarea instituţiilor publice şi a companiilor private. Au fost prezentate soluţii de creştere a eficienţei energetice a clădirilor publice din domeniul sănătăţii, industria energiei eoliene, energia regenerabilă, bioenergia, etc.
Acesta a mai spus că Danemarca reprezintă, în prezent, un exemplu de bune practici în Uniunea Europeană în domeniul creării unui cadru guvernamental cuprinzător privind eficienţa energetică. Politicile daneze în materie de eficienţă energetică sunt coordonate de către Agenţia Daneză pentru Energie. În ceea ce priveşte programul naţional de digitalizare, acesta acoperă circa 95% din sectorul public şi privat, pe baza principiului contactului minim între autorităţi şi cetăţeni.
Reprezentanţii administraţiei judeţene au punctat faptul că o parte din proiectele pe care Consiliul Judeţean Argeş le are în implementare, cu fonduri europene, vizează tocmai eficienţa energetică, proiecte precum reabilitarea Palatului Administrativ şi a unor unităţi sanitare aflate în administrarea Consiliului.
La finalul întrevederii, conducerea Consiliului Judeţean Argeş l-a asigurat pe ambasadorul Søren Jensen de toată disponibilitatea instituţiei, în vederea unei colaborări viitoare, şi a propus o întâlnire între reprezentanţii Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş cu investitori danezi, în scopul dezvoltării domeniilor esenţiale precum energia, digitalizarea, sănătatea, infrastructura şi turismul. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!