20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

Alegerile de la Aninoasa au încins spiritele între PNL şi PSD

Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 11 Aninoasa a stabilit sâmbătă, 12 iunie, numele candidaţilor pentru funcţia de primar al comunei la alegerile locale parţiale din 27 iunie 2021, dar şi ordinea acestora pe buletinele de vot.
Conform Programului calendaristic aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 555/2021, perioada de depunere a candidaturilor s-a încheiat în 7 iunie 2021. La cinci zile după, membrii Biroului Electoral Comunal au stabilit că au rămas definitive numele a cinci candidaţi, care au intrat în lupta electorală pentru funcţia de primar al comunei Aninoasa. Este vorba despre Nicolae Marius Manole, de la Partidul Social Democrat; Cătălin Vasile Lina, de la Partidul Naţional Liberal; Ionuţ Daniel Stanciu, de la Alianţa pentru Uniunea Românilor; Adriana Popa, de la Partidul Mişcarea Populară; şi Gheorghe Cârstoiu, de la Pro România.
Preşedintele Simona Elena Nechifor şi cei şapte reprezentanţi ai partidelor (Alin Anton şi Alina Maria Cristu, de la PSD; Corina Tudorache şi Florin Sorinel Bunea, de la PNL; Petrică Samoilescu şi Camelia Brosaru Sminchişe, de la USR; şi Armin Marian Gherman, de la AUR) s-au întrunit şi au tras la sorţi ordinea pe buletinele de vot, la şedinţă asistând şi candidatul Pro România, Gheorghe Cârstoiu. A fost contactată telefonic şi Adriana Popa, candidata Partidului Mişcarea Populară, aceasta a comunicat că nu se va prezenta la şedinţă.
Astfel, s-a tras la sorţi, în prima etapă, ordinea pe buletinele de vot a candidaturilor depuse de partidele politice care au ca membri cel puţin 7 senatori sau 10 deputaţi sau care au obţinut reprezentare parlamentară la scrutinul anterior şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, precum şi alianţele politice şi alianţele electorale. Au fost introduse în urnă PSD, PNL şi AUR, fiind extrase în această ordine.
În a doua etapă au fost introduse Pro România şi PMP, fiind scoase în această ordine. La final, ordinea de pe buletinele de vot a formaţiunilor politice pentru funcţia de primar la Aninoasa, este următoarea: PSD, PNL, AUR, Pro România şi PMP.
Pe bună dreptate sau din răzbunare, fostul edil de la Aninoasa, Benonie Ştefan, a contestat candidatura lui Cătălin Vasile Lina, propus de PNL, însă magistraţii Tribunalului Argeş i-a respins acţiunea definitiv. De aici s-a declanşat bâlciul.
„Jocuri murdare puse la cale de PSD”
„Jocurile murdare puse la cale de PSD, prin diverşi interpuşi şi cu ajutorul cărora a încercat să blocheze candidatura liberalului Cătălin Lina la Primăria Aninoasa au fost demontate definitiv de instanţă. Este încă o dovadă că acest partid încearcă prin tot felul de tertipuri să blocheze accesul cetăţenilor oneşti la procesul democratic al alegerilor. Din fericire, astăzi (n.r. 14 iunie), Tribunalul Argeş a dat undă verde candidaturii lui Cătălin Lina la Primărie, după ce magistraţii au respins definitiv contestaţia formulată de fostul primar pesedist al comunei Aninoasa, dovedit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate. Cătălin Lina este un om serios, un om de nădejde pentru viitorul comunei Aninoasa, iar cei care au încercat să îi pună beţe în roate nu au făcut decât să confirme seriozitatea sa. Iar cei care l-au atacat în aceste zile şi l-au jignit ar trebui să bage capul în ţărână de ruşine şi să îi ceară scuze unui om intrat în această luptă doar pentru că vrea binele comunităţii sale. Decizia Tribunalului reprezintă un răspuns ferm pentru cei care s-au grăbit să pună în seama preşedintelui Adrian Miuţescu şi a echipei sale un eşec la Aninoasa. Ruşine, domnilor care doar aruncaţi cu pietre, dar nu construiţi niciodată. Iată că, prin hotărârea exprimată în justiţiei, Cătălin Lina înregistrează o primă victorie morală, în faţa adversarilor săi, care sunt obişnuiţi ca în lupta politică să apeleze doar la trucuri murdare. Este un prim pas către câştigarea Primăriei de către candidatul PNL, susţinut de USR-PLUS.”, a fost comunicatul PNL Argeş.
„Dictatura „Dreptăţii” liberale”
De partea cealaltă, PSD Argeş a transmis: „Eternul şi fascinantul departament de comunicare al PNL Argeş a grăit din nou. Deşi, ca de obicei, comunicatul este total aberant, nu putem să nu apreciem faptul că el redă cu sinceritate şi fidelitate modul de gândire al liberalilor. Nu vom comenta aici aşa-zisa mare victorie înregistrată în instanţă de către candidatul liberal de la Aninoasa (deşi ar fi multe de comentat despre un verdict pozitiv obţinut după două verdicte negative consecutive). Nu putem, însă, să nu observăm tonul arogant, agresiv şi total dictatorial în care a fost redactat comunicatul. Într-o atitudine şi un limbaj de anii ’50, liberalii îi acuză pe cei care nu au făcut altceva decât să conteste în mod legal şi democratic o candidatură că „încearcă prin tot felul de tertipuri să blocheze accesul cetăţenilor oneşti la procesul democratic al alegerilor”. De asemenea, dând dovadă de o gândire profund „democratică”, semnatarii comunicatului le spun celor care au avut îndrăzneala să pună la îndoială candidatura distinsului lor membru că „ar trebui să bage capul în ţărână de ruşine şi să îi ceară scuze”. Felicitări, domnilor! O exprimare ce i-ar fi făcut invidioşi şi pe membrii Partidului Muncitoresc Român al lui Gheorghiu-Dej. Nici propriii membri de partid nu scapă de braţul lung al comunicatului, fiind şi ei înfieraţi cu mânie… liberală. Acestora li se spune că decizia Tribunalului reprezintă „un răspuns ferm pentru cei care s-au grăbit să pună în seama preşedintelui Adrian Miuţescu şi a echipei sale un eşec la Aninoasa. Ruşine, domnilor, care doar aruncaţi cu pietre, dar nu construiţi niciodată”. Iată, aşadar, cum acest comunicat arată, o dată în plus, modul în care aceşti politicieni se raportează la societate, la oamenii obişnuiţi. Nimeni nu are voie să îi critice, nimeni nu are voie să ridice un semn de întrebare asupra calităţii, vinovăţiei sau nevinovăţiei unora dintre ei. Totul trebuie să fie aşa cum spun ei. Toţi cei care şi-au permis să zică ceva trebuie să bage capul în ţărână.
Este foarte interesant că aceste lecţii de democraţie, moralitate şi legalitate vin tocmai din partea unora pentru care legea nu există, care folosesc cu neruşinare directorii de şcoli în lupta internă pentru preşedinţia partidului şi copiii în videoclipurile în care ei au ajuns să cânte asemenea maneliştilor. Le reamintim domnilor acestora, deţinători ai „dreptăţii absolute liberale”, că noi putem candida şi polemiza acum tocmai datorită faptului că în decembrie 1989 i-am dat jos pe unii care ne spuneau, aşa cum fac şi ei acum, că deţin adevărul absolut şi că dreptatea e aceea pe care ne-o prezintă ei.” Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!