25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Cadouri cu pretenţii

Forfotă mare în această perioadă a anului, când mai toată lumea din cadrul instituţiilor de învăţământ se pregăteşte de examene, de vacanţă şi îşi face planuri de concediu. Într-o astfel de instituţie din zona noastră există o doamnă bine, care nu mai poate dormi nici noaptea de grija cadourilor pe care le va primi la sfârşit de an şcolar. Persoana în cauză este mult prea preocupată să anunţe comitetul de părinţi că şi-ar dori un anume obiect din aur masiv, de doar câteva grame, nu de alta, dar ar fi păcat să se umple de ceşti de cafea, vaze, bomboane şi alte alea, când este mult mai practic să se facă chetă şi să se aleagă cu un obiect de valoare. Dacă, în alţi ani, colege de-ale dumneaei au primit chiar şi maşini de spălat rufe, de ce nu ar avea şi ea unele pretenţii pe măsura educaţiei? Rămâne de văzut cât de receptivi vor fi părinţii, dar şi cât de darnici!
Tot într-o astfel de instituţie de stat programul normal este de la ora 8.00 şi începe în realitate de la ora 9.00, există una-două dame, care stau mai mult de bârfă decât muncesc. Grija care ar trebui să o poarte respectării grilei de învăţământ cade în sarcina femeii de serviciu. Astfel, copiii au stat, de când s-au ridicat restricţiile aproape degeaba, dar pretenţiile au crescut la final de an. Cum se poartă pe la noi, au aşteptat apropierea vacanţei şi s-au pregătit intens pentru serbăricile restrânse, care vor au loc şi sunt puse la punct în amănunt, în speranţa unei atenţii pe măsură.
Musceleanul de pe bulevard

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!