18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Cel mai probabil, comerţul din hala care va fi demolată va fi mutat în fosta Piaţă Grui

Schimbările care vor fi generate de intrarea Pieţei Agroalimentare în procesul de reconstrucţie fac obiectul mai multor variante de lucru, care trebuie să stabilească cel mai bun amplasament pentru desfăşurarea comerţului. Într-unul dintre scenariile analizate, strada Piaţa Jurământului, care mărgineşte complexul comercial pe laterala cu taximetriştii, va fi blocată până la intrarea la blocuri şi prevăzută cu un cort, în faţa căruia vor fi montate căsuţele ridicate din vecinătatea Primăriei. Totuşi, cea mai bună soluţie, în opinia primăriţei, după demolarea halei, va fi transferarea întregii activităţi comerciale în Piaţa Grui. Măsura va ajuta şi la descongestionarea circulaţiei într-o zonă de şantier. Un an, cât este estimarea duratei execuţiei noii hale, vor rezista şi comercianţii, şi cumpărătorii.
Bugetul va trebuie să suporte, în afara cheltuielilor de degajare a amplasamentului de construcţia veche de 60 de ani, costul unor reparaţii urgente, întrucât plouă în imobilul fostei Pieţe Grui. Dar are avantajul că este acoperit. Iarna, căldura va fi asigurată la fel cum s-a procedat în momentul scoaterii geamurilor la hala Pieţei Mari, toamna trecută, când guvernanţii au decis închiderea pieţelor. „Săptămâna viitoare, vom afla cam în cât timp estimează cei de la Compania Naţională de Investiţii că vor organiza licitaţia pentru desemnarea constructorului. Noi am făcut rost de bani, am deblocat proiectul, dar restul nu mai ţine de mine. Este obligaţia noastră să demolăm hala şi va trebui să începem această operaţiune. Eu, în Piaţa Grui, vizualizez mutarea activităţii comerciale. Am scăpa şi oraşul de trafic. Iar în Grui este locul spaţios, parcarea este mare.”, a afirmat primarul Elena Lasconi.
Altă variantă, afectată, însă, de o problemă legată de scurgerea apei, este Târgul de fructe şi legume de lângă Kaufland. „Ştiu că vor fi mulţi nemulţumiţi, dar este vorba de un an, în decursul căruia dorim ca noua piaţă să arate foarte bine.”, a încheiat aceasta. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!