17.9 C
Campulung Muscel
June 15, 2021

Proiectul „Oficiul poştal de război”, lansat la Mausoleul Mateiaş, de Ziua Eroilor

Potrivit calendarului creştin ortodox, în cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, este Ziua Înălţării Domnului, dar este şi Ziua Eroilor, căreia i s-a conferit, prin lege (Decretul 1943 din 4 mai 1920), statutul de sărbătoare naţională, dedicată tuturor celor care s-au jertfit pe câmpurile de luptă.
Mausoleul Eroilor de la Mateiaş, monument comemorativ dedicat ostaşilor români căzuţi în Primul Război Mondial, găzduieşte permanent evenimente dedicate cinstirii memoriei acestora. Astfel, joi, 10 iunie 2021, de la ora 11.00, la Mausoleul Eroilor de la Mateiaş, are loc un ceremonial militar şi religios, cu depuneri de coroane, organizat cu sprijinul Forţelor Armate Române, din cadrul Garnizoanei Câmpulung.
„De asemenea, în aceeaşi zi, după finalizarea ceremonialului, va avea loc inaugurarea proiectului cultural şi educaţional „Oficiul poştal de război”, realizat de către Muzeul Municipal Câmpulung, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local al Municipiului Câmpulung.”, a transmis Alexandru Oprea, managerul Muzeului Municipal Câmpulung.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!