12.4 C
Campulung Muscel
20/05/2024

La sfârşitul verii, este programată să înceapă lucrarea de reabilitare a Secţiei Pediatrie a Spitalului Câmpulung

De curând, o echipă completă de la Asociaţia „La Primul Bebe” s-a întâlnit, la Câmpulung, cu beneficiarii donaţiei de peste 350.000 de euro, cu ajutorul cărora va fi renovată Secţia Pediatrie a Spitalului Municipal. Vă amintim că, la începutul lunii decembrie a anului trecut, bilanţul campaniei „Vreau să contez”, derulate de asociaţia condusă de câmpulungeanca Oana Popescu, a întrecut aşteptările donatorilor, care îşi propuseseră să strângă 300.000 de euro. Însă licitaţiile, sponsorizările şi donaţiile oferite în timpul campaniei umanitare, în spatele căreia a stat o echipă de 200 de oameni, echipa de „La Primul Bebe”, plus voluntari, care s-au mobilizat extraordinar, a produs 354.000 de euro, care vor asigura condiţii moderne de cazare şi tratament pentru mămicile din Muscel şi copiii lor.
Reţeaua de gaze medicinale va fi realizată în timpul investiţiei de modernizare a secţiei
Graţie celor 21.700 de mame şi taţi care au donat în contul „La Primul Bebe”, oferind şi licitând pentru 13.900 de obiecte şi servicii, un şantier nou va apărea, cel mai probabil, la sfârşitul verii, după informaţiile primite de la consilierul primarului în domeniul Sănătăţii, medicul Andrei Aron. Acesta s-a întâlnit, recent, cu echipa asociaţiei, trimisă la Câmpulung într-un număr consistent, în mai multe etape.
„Pentru noi a fost impresionant, pentru că au venit peste zece persoane, dacă nu chiar mai multe, fiecare pe specialitatea sa. Au venit specialişti în gaze, electricitate, dotări, care au început să măsoare, am discutat cu ei ce vrem, cum vrem. Se merge în direcţia de a pune foarte bine lucrurile la punct înainte de a începe… proiect, autorizări, pentru ca, în momentul în care se dă startul, reabilitarea să dureze foarte puţin. Şi ei au avut destul de multe experienţe în trecut.”, a precizat Andrei Aron.
În dorinţa de eliminare a neprevăzutelor, se studiază terenul cu mare atenţie, de la început, ca să fie depistate traseele tuturor reţelelor de utilităţi. „De aceea au venit cu toată echipa, studiem tot, îi luăm pe toţi din spital care ştiu pe unde trec ţevile şi instalaţiile electrice ş.a.m.d.. În momentul în care avem un proiect, îl discutăm şi, când suntem gata, atunci ne apucăm. Ca estimare, s-a pus problema, la sfârşitul verii, să înceapă concret lucrarea. Eu cred că va dura foarte puţin, la stilul lor de lucru.”, a adăugat consilierul primarului.
Beneficiarul donaţiei şi al lucrării are, la rândul său, planuri proprii, care vor fi integrate în investiţia achitată de „La Primul Bebe”. Şi anume lucrarea la reţeaua de gaze medicinale, care trebuie să acopere şi Secţia Pediatrie, dacă tot intră în şantier în acest an. „Mai sunt câteva lucruri pe care trebuie să le facem noi, pentru că şi noi lucrăm, în momentul de faţă, pentru reţeaua de gaze medicinale în tot Spitalul. În prezent, chiar se lucrează în spatele Spitalului, pentru a trage ţevile la staţia de oxigen. Am vrea să ne ocupăm noi de trasul ţevilor şi la Secţia Pediatrie, ca să nu se pună problema ca, după ce o amenajează, să montăm ţevi pe exterior. O să ne facem un plan, pentru a ne îndeplini fiecare partea lui, să nu dureze nici mult şi să iasă şi ceva extraordinar.”, a încheiat consilierul Aron.
Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!