18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

După două săptămâni, lucrarea de înlocuire a reţelei de apă a trecut de jumătatea bulevardului, pe un sens

Decât să le prezinte autorităţilor locale şi câmpulungenilor un calendar al lucrărilor executate pe Bulevardul „Pardon”, patronul George Răuţoiu a preferat să-şi revizuiască atitudinea faţă de investiţia pe care s-a angajat c-o încheie până la sfârşitul anului. Avem curaj să repetăm termenul asumat de acesta pentru finalizarea aleii mărginite de tei, care trebuie redată circulaţiei pietonilor până la finele lui 2021. Intervenţiile care se desfăşoară în prezent, pentru schimbarea reţelei de apă, au ajuns în a două săptămână de lucru, iar avansul este vizibil. Numărul muncitorilor a mai crescut, nu îndeajuns, căci patronii din familia Răuţoiu au şi alte şantiere, în Muscel, pe care trebuie să le onoreze simultan. Dar nu mai lucrează cu efectivele din primele zile, care au stârnit revolta câmpulungenilor că, la asemenea forţe şi asemenea ritm, se repetă povestea Pieţei Primăriei într-o zonă în care au de suferit mult mai mulţi cetăţeni: patroni de prăvălii, locuitori ai caselor centrale, şoferi şi pietoni.
Lucrarea a căpătat un avans vizibil faţă de săptămâna trecută
Cu două luni înainte să se reia lucrarea oprită după alegerile din 27 septembrie 2020, la stadiul de bulevard demolat, Elena Lasconi primea o întrebare delicată din partea presei. Dacă are încredere în acest constructor moştenit de la Liviu Ţâroiu, pe care nu l-a deranjat încălcarea cu repetiţie a termenelor tuturor contractelor încredinţate: Piaţa Primăriei, podul de la Apa Sărată, străzile Ion Ţicăloiu, Plăieşi şi Drăceşti, ultima neasfaltată încă. Primăriţa a răspuns atunci că, de data aceasta, va fi altfel, pentru că Răuţoiu junior lucrează cu ea. Adică autoritatea ei va fi un stimulent suficient pentru omul de afaceri ca să respecte înţelegerea şi proiectul cel nou, pe care toată lumea aşteaptă să-l vadă.
La şedinţa de Consiliu de săptămâna trecută, primăriţa a lăsat impresia că a devenit un pic cam mămoasă cu George Răuţoiu, pe care l-a căinat că nu-l ajută nici vremea, nici ce găseşte dedesubt. Iar neprevăzutele ar împiedica încropirea unui calendar al lucrării, care, în fapt, trebuie să existe, indiferent de vreme, indiferent de neprevăzutul din „adâncuri”. Indiferent că se ţin sau nu cele trei firme de el, aspect care n-ar constitui o surpriză pentru beneficiarul investiţiei.
Însă, decât un grafic permanent încălcat, mai bine un ritm satisfăcător, care să producă un rezultat acceptabil ca durată de timp. Dacă pe şantierul bulevardului s-ar simţi că prestează muncitorii a trei firme, căci trei au câştigat licitaţia – Conteh Barengott, Group Concif, Ratelen Construct -, reţeaua de apă era schimbată pe un sens până acum. Dar nu se simte, căci nu lucrează mai mult de zece oameni, cu două utilaje. L-am remarcat şi pe reprezentantul asocierii, George Răuţoiu, monitorizând şantierul, care a înaintat binişor, prin comparaţie cu stadiul atins săptămâna trecută. Marţi, ajunsese în dreptul Restaurantului „Amada”, iar, miercuri, în dreptul fostei Şcoli de Muzică. Joi s-a continuat tot în zona trecerii de pietoni de la fosta Poştă, unde s-a lucrat mai cu atenţie şi mai mult manual, din cauza numărului mare de racorduri ale locuitorilor la conducta principală de alimentare cu apă. Cupa excavatorului lua ce era mai la suprafaţă, apoi se intervenea cu lopata, ca să nu se mai producă avarii similare celei de la Munca Colectivă, când utilajul a scos din pământ un racord cu ţeavă cu tot, iar apa a fost oprită mai multe ore, până s-a remediat stricăciunea. Ceilalţi angajaţi umpleau tranşeul în care s-a îngropat noua ţeavă de alimentare cu apă, altul tasa cu o maşinărie pământul, vreo patru ajutau la încărcatul conductelor care erau transportate din capătul bulevardului, de la „Sfântul Nicolae”, până la locul unde vor fi introduse. Cam aceştia erau toţi muncitorii. Dacă înaintează aşa… să lucreze şi fără grafic, numai să se mişte mulţumitor!
Mai mult decât închiderea străzii Republicii, un inconvenient inerent unei lucrări în desfăşurare, pe oameni i-a revoltat că n-au fost anunţaţi cum trebuie despre revenirea la sensul unic pe străzile Constantin Brâncoveanu, Lascăr Catargiu şi Matei Basarab. Decizia a fost adoptată la şedinţa Consiliului Local de joi, 27 mai 2021, dar, nefiind explicată pe îndelete, ci s-a trecut cu viteză peste acest subiect suplimentar ordinii de zi, informaţia n-a ajuns la urechile câmpulungenilor, luaţi prin surprindere în mod neplăcut. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!