17.9 C
Campulung Muscel
June 15, 2021

Înalt Preasfinţitul Calinic a primit vizita Ambasadorului Spaniei

La invitaţia Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, o delegaţie a Ambasadei Spaniei condusă de E.S. Manuel Larrotcha Parada, ambasadorul Spaniei în România, a realizat o vizită în cuprinsul Eparhiei. Din această delegaţie a făcut parte şi Petre Roman, fost prim-ministru al României.
Vizita oficială a început în oraşul Mioveni, unde Excelenţa Sa a vizitat Catedrala ,,Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”. Delegaţia a ajuns şi în municipiul Curtea de Argeş unde înalţii oaspeţi au rămas impresionaţi de vechea Biserică Domnească, ctitoria domnitorului Basarab I şi a fiului acestuia Nicolae Alexandru Basarab. Vizita a continuat la vechea Catedrala Arhiepiscopală construită de Sfântul Neagoe Vodă Basarab, precum şi la noua Catedrală Arhiepiscopală cu hramurile „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” şi „Sfânta Muceniţă Filoteea”, care are rol şi de necropolă regală.
Din oraşul regal, delegaţia condusă de E.S. Manuel Larrotcha Parada a ajuns la mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” – Antoneşti, iar în final la Barajul Vidraru.
Diplomat de carieră, ambasadorul Spaniei în România a apreciat valorile istorice şi spirituale pe care le deţine judeţul Argeş, considerând că acestea sunt o emblemă a românilor în contextual European în care ne aflăm.
E.S. Manuel Larrotcha Parada s-a născut la Jaen (provincial Andaluzia) în 1956. Este licenţiat în Drept. Şi-a început cariera diplomatică în 1983, ocupând diverse posturi la reprezentanţele diplomatice ale Regatului Spaniei din Irak, Irlanda, Statele Unite ale Americii, Norvegia, Turcia.
A funcţionat ca director general pentru dezarmare internaţională, director al diviziei pentru relaţii economice cu zona Asia-Pacific, director al diviziei Schengen şi director general adjunct pentru problemele migraţiei în cadrul MAE spaniol.
În 2012 obţine funcţia de ambasador, fiind trimis să conducă misiunile diplomatice ale ţării sale din Kazahstan, Kirghizstan şi Tadjikistan. Din 2015 până în 2018 se întoarce în Ministerul de

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!