6.5 C
Campulung Muscel
18/04/2024

La Ţiţeşti, prima lucrare contractată este asfaltarea DC 84. Contractul de peste 500.000 lei va fi executat de o firmă din Bradu

Prima lucrare de drumuri contractată în acest an se va executa la Ţiţeşti. Primarul Gheorghe Savu s-a grăbit să încheie achiziţia cu mult înaintea aprobării bugetului pe 2021, ca să-şi rezerve un loc din vreme pe agenda de lucru a unei firme din Bradu. SC Ideal Construct Activ SRL, căreia i s-a atribuit direct angajamentul în valoare de 510.614,84 lei, va asfalta Drumul Comunal 84. „Pentru realizarea covorului bituminos şi aducerea în parametri corespunzători de circulaţie rutieră se vor executa lucrări de reparaţii ale defectelor stratului de asfalt actual, dar şi ale acostamentelor stânga, din mixtură asfaltică. Pe zona canalizării existente se vor executa lucrări de reparaţii ale stratului de mixtură asfaltică şi a colmatării fisurilor longitudinal. De asemenea, se vor efectua reparaţii la şanţurile pereate existente stânga, cât şi aducerea la nivel a căminelor de vizitare. Soluţia tehnică constă în execuţia unui covor asfaltic pe întreaga suprafaţă carosabilă şi pe acostamentul consolidat (stânga), în grosime de 4 cm BAPC 16 – beton asfaltic cu pietriş concasat, cu agregat natural de balastieră, prelucrat prin concasare şi sortare, la care se adaugă o cantitate (2 cm) pentru preluarea denivelărilor şi realizarea pantelor transversale, după ce, în prealabil, îmbrăcămintea asfaltică existentă se va freza pe anumite zone şi repara gropile izolate. Obiectivul investiţiei: „Covor bituminos şi asigurarea scurgerii apelor pluviale pe DC 84 Km 3+000 – Km 3+470, comuna Ţiţeşti, satul Ţiţeşti”.

Covorul asfaltic va fi aşternut pe o suprafaţă de 3.283 metri pătraţi. La o lună distanţă, autorităţile locale au contractat şi serviciile de supraveghere a lucrărilor. Dirigenţia de şantier va fi asigurată de firma Infra Consulting Amo SRL, din Piteşti, la preţul de 5.355 lei. 

În legătură cu infrastructura rutieră a localităţii este şi următoarea achiziţie vizând, deocamdată, proiectarea unei lucrări de asfaltare. În prima zi a primăverii, firmei piteştene Saltus Provia 2021 i s-a încredinţat direct un contract de 30.345 lei, pentru o documentaţie la pachet, constând în: studiu de fezabilitate sau documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii, proiect tehnic, documentaţie pentru obţinerea avizelor – certificat de urbanism, Mediu, Apele Române, Electrica, telefonie şi altele, expertiză, studiu geo, studiu topo. Proiectarea este necesară în vederea realizării lucrării de asfaltare a drumului local din punctul „Ştefănoiu”, până la drumul local Valea Chiţii, cu o lungime de 300 metri.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!