6.5 C
Campulung Muscel
30/04/2025

Când nu adună gunoaie, doctorul Chiru se ţine de procese

Între cele mai recente a fost cel cu şeful de la Spaţii Verzi, căruia îi cerea daune morale  

Timpul liber „berechet” de care dispune medicul Nicolae Victor Chiru, după închiderea activităţii la cabinetul de la Poienarii de Muscel, şi-l împarte între colectarea deşeurilor reciclabile şi plângerile la instanţă. Cel mai proaspăt depozit de resturi adunate din oraş, încropit lângă calea ferată, sub pasarela de la Autogară, i-a fost „destructurat” de forţele ADP-iste, sesizate de presă şi, probabil, şi de proprietarul la gardul căruia se înălţa ghena clandestină. Încă nu i-am dibuit proaspătul amplasament, căci nu credem că fostul doctor de familie a fost descurajat de acţiunea serviciului public, care i-a săltat impresionanta colecţie de cartoane. Până la urmă, omul uşurează munca ADP-iştilor, strângând gunoiul într-un singur loc, de unde este mai uşor de încărcat şi transportat. Odată cu mormanele de mizerie, din cele faţă de care UE are pretenţia să le sortăm, a dispărut din peisaj şi silueta gârbovă a doctorului Chiru, vizibil afectat de atâta aplecat şi cărat. Obicei care i-a umplut şi curtea casei de la Apa Sărată, şi curtea blocului fostei soţii, de aceea o fi început să înjghebeze astfel de spaţii insalubre prin oraş. Către care trage încărcătura „per pedes”, fiindcă este greu de crezut că Poliţia îl mai lasă să conducă în halul în care îşi adusese Matiz-ul. Dacă mai avea un ochi de geam, cât pentru un ochi de om, pe parbrizul blocat de gunoaie! Nu era loc în maşinuţa târşâită pe şosea de greutatea „bagajului” interior decât pentru a se strecura fizicul costeliv al şoferului transformat în pieton, cu „curse” regulate sub podul de la Autogară. 

Cele mai multe procese le are cu Poliţia

În 2021, doctorul Nicolae Victor Chiru are deja trei procese deschise la Judecătoria Câmpulung. Nu l-a descurajat niciodată că le-a pierdut pe toate, de-a lungul anilor. Reclamantul este perseverent. Are un litigiu cu Poliţia Câmpulung, cu primul termen pe 19 mai 2021, şi mai are unul cu Serviciul Fiscal Câmpulung, la care are înfăţişare pe 18 mai. Cu Fiscul se judecă pentru anularea unei decizii şi pentru o contestaţie la executare. Pe 3 martie, tocmai i s-a respins o cerere de reexaminare, una dintre multele depuse la instanţă, care i-a anulat o puzderie de solicitări. Fiecare „refuz” al judecătorului de a-i satisface revendicările au fost urmate de astfel de cereri de reexaminare, care au avut aceeaşi soartă. 

Cea mai recentă a fost declanşată după ce, pe 11 decembrie 2020, magistratul câmpulungean i-a anulat o cerere de daune morale, pe care Chiru le pretindea de la Ion Ciortan, şeful de la Spaţii Verzi, vecin de bloc cu fosta soţie a doctorului. Instanţa i-a respins demersul, întrucât reclamantul n-a îndeplinit obligaţiile dispuse. A avut dreptul să ceară reexaminarea, l-a exercitat şi, din nou, a pierdut. 

În decursul anilor a avut mai multe procese cu Poliţia, care l-a amendat deseori, plângerile sale contravenţionale fiind respinse de fiecare dată. La fel cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş, cu Primăria, prin Serviciul Administrare Venituri, toate pierdute. Mai tot timpul, după fiecare eşec, Chiru cerea reexaminarea cererii anulate, care nu îndeplinea condiţiile unui act înaintat instanţei.

Înainte să-şi piardă cabinetul, Primăria Poienarii de Muscel a declanşat executarea pentru impozitele neplătite  

Spre finalul carierei profesionale, s-a judecat cu Primăria Poienarii de Muscel, care a declanşat procedura de executare pentru obligaţiile neachitate bugetului local, datând din 2017. Chiru a contestat executarea, susţinând că a depus dovada plăţii impozitului la Primărie, care totaliza, acum doi ani şi jumătate, 1.770 lei. Din punctul lui de vedere, doar chiria era datorată legal – nu şi penalităţile – şi voia ca suma achitată să se echivaleze. Procesul deschis de medicul de familie în decembrie 2017 s-a încheiat abia în octombrie 2018! De ce atât de târziu? „Petentul-contestator a solicitat amânări repetate ale cauzei, pentru a depune înscrisuri, iar la ultimul termen de judecată nu a depus, nici măcar parţial, vreun înscris, nici înscrisurile la care s-a referit în contestaţie (somaţie şi titlu executoriu), nici altele, relevante în cauză. La data de 4 septembrie 2018, Compartimentul Arhivă din cadrul Judecătoriei a sesizat completul de judecată cu privire la situaţia dosarului şi l-a înaintat în vederea verificării.”, reţinem din hotărârea judecătorească din toamna anului 2018. 

Ultima „mişcare” data din februarie 2018, de când cauza fusese suspendată. Rămasă „în nelucrare” timp de mai bine de şase luni, instanţa a respins cererea lui Chiru ca perimată. Bineînţeles că perdantul a atacat hotărârea la Tribunal, care, în februarie 2019, i-a respins recursul ca netimbrat prin neachitarea taxei de 58 de lei. Şi aşa se comportă în toate procesele cu care dă de lucru instanţelor. Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!