11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

Primăria încearcă să preia un teren în contul datoriilor la bugetul local

Una dintre preocupările momentului ale administraţiei publice câmpulungene o constituie încercarea de a obţine, în contul unor datorii la bugetul local, o suprafaţă de aproximativ 20 de hectare. Astfel de strădanii de completare a averii imobiliare a Câmpulungului cu proprietăţi preluate de la datornicii din rândul agenţilor economici executaţi silit puteau face şi înaintaşii săi. Mai cu seamă că, un mandat încheiat, l-am auzit pe Liviu Ţâroiu, căruia îi ţinea isonul fostul secretar Nicolae Ghinea, că municipiul suferă din pricina lipsei terenurilor, fie pentru investiţii proprii, fie pentru investiţiile unor privaţi, în caz că s-ar fi arătat cineva interesat. Bine că nu s-a arătat! 

Singura suprafaţă pe care se mai putea ridica o construcţie amplă era cea din Grui, dintre mini-cartierul ANL şi bazinul de înot, unde era programat şi este în continuare, căci planurile n-au fost contramandate, să fie ridicat blocul cu 50 de locuinţe sociale. Elena Lasconi a depistat alte două întinderi impresionante, pe care, cu insistenţe, Primăria Câmpulung le-ar putea dobândi în calitate de creditoare. Pentru una dintre acestea doreşte să meargă până la Ministerul de Finanţe, dar aceste demersuri le vom detalia la momentul potrivit. 

Dacă transferul se concretizează, se rezolvă o parte a necunoscutelor unei investiţii prezentate de curând: cartierul de locuinţe amenajate în containere. Banii de containere vor fi asiguraţi prin GAL Câmpulung Muscel, dându-li-se această destinaţie fondurilor UE cu care trebuia să fie construită o inutilă şcoală în cartierul Grui. Rămâne, însă, problema terenului de care, deocamdată, Primăria nu dispune. 

Iar locuinţele reprezintă revendicarea numărul 1 la audienţele ţinute de primar. Întinderea de peste 20 de hectare pentru preluarea căreia intenţionează să poarte tratative permite şi un parc de distracţii, după modelul celui de la Râşnov. Elena Lasconi nu vrea chiar un „Dino Parc”, dar să fie un loc în care lumea să facă mişcare şi să se şi distreze. „M-am săturat să văd sărăcie şi nefericire în jurul meu. Telemunca este o chestiune a prezentului. Dar de ce aş veni la Câmpulung? Am de ce să vin la Câmpulung, pentru că am unde să educ copiii. Câmpulung are avantajul că are cea mai mare concentrare de unităţi de învăţământ raportată la teren. Dar ce fac aici? Unde cheltuiesc banii? Toţi cei cu bani din Câmpulung îi cheltuiesc în afara Câmpulungului. Eu îmi doresc foarte tare ca oamenii să-i cheltuiască aici. Eu, de cât timp am casa aici, n-am venit cu cumpărăturile gata făcute de la Bucureşti. Le-am făcut aici, ca să rămână banii aici. Este o chestiune de educaţie şi de exerciţiu.”, susţine Elena Lasconi.

Tot sub formă de executare silită ca urmare a datoriilor la buget, şi-a propus să nu-i scape nici terenul fostului Combinat de Fire şi Fibre Sintetice din Grui. M.B.  

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!