18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

Proiectele puse în practică de Valah Construct Grup, la Mihăeşti, verificate de o PFA din Bucureşti

Primăriţa de la Mihăeşti a completat cu serviciul de verificare a proiectelor cele două lucrări de refacere a infrastructurii rutiere şi pietonale afectate de precipitaţii, pentru care localitatea a beneficiat de fonduri de la Guvern în această vară. Cum a fost inclusă pe lista comunelor care s-au ales cu drumurile stricate de ploi, cu cea mai mare alocare dintre cele opt solicitante din Muscel, în valoare de 728.000 lei, s-a şi dat startul licitaţiei pe 10 august. Trei luni mai târziu, contractul şi l-a adjudecat firma piteşteană Valah Construct Grup, la preţul de 769.811 lei, cu 3.867,50 lei sub estimarea  proiectantului. Lucrarea, împărţită în două loturi, ambele obţinute de acelaşi constructor, urmăreşte, în principal, punerea la punct a unor drumuri locale, cu o lungime de 5,35 kilometri, în satele Mihăeşti, Valea Bradului, Furnicoşi, Valea Popii, Drăghici şi Văcarea. 

Vă amintim că lotul 1 al licitaţiei a inclus sarcinile de proiectare şi execuţie a lucrării de refacere a unor drumuri locale în satul Mihăeşti (punctele Bica Mirel, Ilinca Maria, Marian Brădeanu, Moloşeanu Gheorghe, Valea Iosivescu), cu o lungime de 1,25 kilometri; în satul Valea Bradului (punctele Minciunescu Gheorghe, Bădiţa, Tecşilă Nicolae), cu o lungime de 1,5 kilometri; în satul Furnicoşi (punctele Stana, Spre Pod), cu o lungime de 0,45 kilometri; în satul Valea Popii (punctele Marian, Troiţa Nicu Costea, Rădulescu, Răcaru, Petrescu), cu o lungime de 1,35 kilometri; în satul Drăghici (punctul Lambica), cu o lungime de 0,4 kilometri; satul Văcarea (punctul Dumitrana Verona), cu o lungime de 0,4 kilometri. Aceste intervenţii au fost apreciate la valoarea de 413.239,40 lei. Iar lotul 2 a avut ca obiect obligaţiile de proiectare şi execuţie a investiţiei de refacere a unui podeţ dalat, cu o lungime de 4 metri, în satul Văcarea, peste apa Văcarea (l = 8m, h = 4m), cu apărări de mal, amonte şi aval. Preţul estimat pentru această completare a lucrării se cifrează la 360.439,10 lei. 

După desemnarea executantului, investiţia a fost completată, după cum punctam în deschidere, cu serviciile de verificare tehnică atestată a proiectului tehnic, caietelor de sarcini, detaliilor de execuţie, proiectului pentru autorizaţia de construire, documentaţiilor avizelor în domeniul construcţii rutiere şi drumuri, necesare investiţiilor de refacere a drumurilor locale afectate enumerate mai înainte şi a podeţului din Văcarea. În ambele cazuri, formalităţile solicitate de primăriţa Andreea Iuliana Crîmpiţă Matei vor fi îndeplinite de către P.F.A. Marin G. George Cătălin – Persoană Fizică Autorizată, din Bucureşti, care a avut o ofertă de 1.190 lei pentru fiecare dintre cele două lucrări. Contractul i-a fost atribuit direct verificatorului de proiect pe 21 decembrie. M.B.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!