0.7 C
Campulung Muscel
03/12/2022

Spitalul continuă dotările impuse de COVID. 70 de prize de oxigen şi paturi noi de Terapie Intensivă, cele mai importante achiziţii ale managerului Mădălin Iordache

În ciuda statutului de spital destinat îngrijirii bolnavilor diagnosticaţi cu COVID-19, care, pe deasupra, au alte boli asociate infecţiei, la Spitalul Câmpulung continuă procesul de dotare, chiar dacă investiţiile întreprinse în scopul modernizării au pierdut teren în faţa pandemiei. Preocuparea principală este salvarea vieţii pacienţilor internaţi la unitatea sanitară din municipiu, dar n-au fost abandonate cu totul achiziţiile de lucrări şi aparatură fără legătură directă cu lupta anti-coronavirus. Unele dintre ele au fost programate la început de an, altele s-au ivit pe parcursul anului, când instituţia a identificat nevoi care au detronat planificarea stabilită prin bugetul Câmpulungului şi al Spitalului. În acest articol vom puncta câteva dotări realizate de când la conducerea complexului medical se află medicul Mădălin Iordache, a cărui desemnare în funcţia de manager a însemnat şi un uşor avânt al procesului de achiziţii temperat prin rotirea directorilor agreaţi de Liviu Ţâroiu.

•Pe 19 octombrie, în ziua instalării ca manager a dr.Mădălin Iordache, s-au contractat lucrări la instalaţiile de fluide medicale – oxigen, prin încredinţarea directă a acestui angajament de lucru unei firme din Bucureşti. SC Hospital Technical Solutions SRL s-a angajat să asigure prestaţiile comandate de conducerea Spitalului Câmpulung, la preţul de 24.490 lei, constând în: priza vacuum, cu montare pe perete: 11 bucăţi; ţeavă din cupru medical 12 x 1 mm: 120 metri; robinete de izolare cu bilă G1/2″: 4 bucăţi; probe, teste şi verificări: 120 m, cu o garanţie a lucrării de 24 de luni.

•Două zile mai târziu, unitatea s-a dotat cu cinci lămpi bactericide germicidale cu ultraviolete. Furnizorul este o firmă din Bucureşti, SC PCZone Online Distribuţie SRL, care a încheiat tranzacţia cu Spitalul Câmpulung la preţul de 6.122,55 lei. Caracteristicile prezentate în SICAP, care însoţesc vânzarea-cumpărarea realizată prin intermediul portalului de profil, arată astfel: „Lampă bactericidă UV, cu 2 tuburi Philips sau Osram 2 x 55W putere consumată (2 x17.5w putere bactericidă), cu stativ; Putere UV 2 bucăţi; Tub UV 55W Philips®, lungimea de undă 253,7 nm; Ore de funcţionare 9.000; Condiţii optime de lucru; Temperatura: 15 – 35°C; Umiditate: 30 – 60% pentru 20°C; Presiune atmosferică: 630 – 800 mm col. Hg.; Măsură de protecţie: efect dăunător asupra retinei şi tegumentelor, sunt necesare măsuri de protecţie împotriva radiaţiilor UV; Alimentare 220 V / 50 Hz; Dimensiuni: 580 x 180 x 110 cm.” O lampă este comercializată de firma aleasă la preţul de 1.224,51 lei. 

•Achiziţia directă, care a costat cel mai mult bugetul Spitalului, s-a produs pe 6 noiembrie, când s-au contractat din nou lucrări la instalaţiile de fluide medicale – oxigen. S-a optat tot pentru o colaborare cu SC Hospital Technical Solutions SRL, din Bucureşti, de data aceasta, la preţul de 200.634,36 lei, care acoperă următoarele intervenţii: priză Oxigen: 70 bucăţi; ţeavă din cupru medical 12 x 1 mm: 490 metri; ţeavă din cupru medical 15 x 1 mm: 320 metri; ţeavă din cupru medical 22 x 1 mm: 70 metri; robinet izolare cu bilă G1/2″: 37 bucăţi; tablou alarmare şi control pentru 2 gaze medicale: (Oxigen + Aer Comprimat): 2 bucăţi; probe, teste şi verificări: 880 m.

•Tot pe 6 noiembrie, Spitalul a cumpărat un monitor pentru incubatorul de transport al nou-născuţilor, la preţul de 10.000 lei. Monitorul de funcţii vitale Philips Efficia CM10, cu set de accesorii neonatal, este livrat de SC ABB Medtec, din Râşnov-Braşov. Şi tot de la o firmă din Braşov, în aceeaşi zi, a fost asigurată o combină oftalmologică incluzând lampa pentru vederea de aproape, sertar pentru trusa de lentile şi un scaun. Vânzătorul, SC Optimed SRL, percepe pe acest produs 60.000 lei.    

•Una dintre cele mai consistente comenzi a fost cea pentru nouă paturi, procurate de la SC Medical Logistic Mall SRL, din Bucureşti, la preţul de 67.740,75 lei. Paturile achiziţionate pe 9 noiembrie au următoarele specificaţii tehnice: „•Spătarul, suportul pentru picioare, înălţimea sunt controlate de 3 motoare. •Poziţiile sunt controlate prin „Telecomandă manuală”. •Balustrade pliabile din aluminiu. •Plăcile pentru cap şi picioare sunt confecţionate din plastic PP, uşor de curăţat. •Suprafaţa orizontală este formată din 4 bucăţi din plastic ABS. •Piese metalice acoperite cu pulbere electrostatică. •Cadru inferior închis din plastic ABS. •4 roţi (Ø125 mm), cu sistem de frânare. •Fante accesorii pe 4 colţuri ale patului, 1 cuier de seră reglabil în înălţime. •Rolele antilovire sunt amplasate la fiecare colţ al patului pentru a proteja patul împotriva zdrobirilor. •Suporturi de pungi de drenaj disponibile pe ambele părţi ale patului. Barele de protecție din plastic. •Salteaua este impermeabilă şi cu fermoar. •Dimensiuni: înălțime minimă: 48 cm;  înălţime maximă: 72 cm; lăţime completă: 105 cm; lungime completă: 220 cm; •Capacitate suportată: 250 kg; •Greutate: 120 kl; •Alimentare: 110 – 220V / 50 – 60Hz AC.” Compania bucureşteană practică un preţ de vânzare de 7.526,75 lei. 

♦Licitaţii în derulare la Spital

Hospital Project&Consulting SRL (reprezentant Cornel Rusu) este singurul ofertant care s-a înscris la procedura de achiziţie iniţiată de Spitalul Câmpulung pe 27 octombrie, pentru recrutarea unui specialist interesat de proiectarea modernizării şi reabilitării Staţiei de Sterilizare a Blocului Central şi de proiectul tehnic pentru reabilitarea şi extinderea reţelei de gaze medicale. Cele două documentaţii sunt licitate în loturi distincte, prima cu o valoare de 62.550 lei, a doua, cu o valoare de 134.000 lei. Compania din Bucureşti, singura care a accesat procedura până la termenul limită de 6 noiembrie, s-a înscris pentru ambele loturi, estimate la o valoare totală de 196.550 lei.

Tot un singur ofertant s-a înscris şi la licitaţia pentru achiziţia unui electrocauter de uz chirurgical, demarată de cumpărător, prin SICAP, pe 4 noiembrie. Primera Med Technology SRL, reprezentată de Robert Marian Bînă, s-a înscris până la data limită de 13 noiembrie. Achiziţia porneşte de la o valoare estimată de 172.000 lei, însă Spitalul caută să obţină preţul cel mai mic.  

A treia achiziţie aflată în derulare priveşte echipamente medicale pentru preparat şi administrat tratament în cadrul proiectului „Consolidarea capacităţii sistemului medical public de gestionare a situaţiei de urgenţă cauzată de criza COVID-19”, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020. Achiziţia în valoare de 738.811,50 lei este împărţită în trei loturi: 

•Echipament de administrare tratament: 641.410 lei; 

•Termometre: 16.124,50 lei; 

•Hote: 81.277 lei. 

Pentru toate cele trei loturi de produse achiziţionate de Spitalul Câmpulung, care îşi va recupera cheltuiala prin intermediul programului european care decontează ce s-a consumat în timpul pandemiei, se caută preţul de vânzare cel mai mic.

♦La etajul 3 al Spitalului s-au montat 30 de prize de oxigen

Săptămâna trecută, a început lucrarea contractată la debutul mandatului de manager al lui Mădălin Iordache, care, în momentul în care a acceptat această misiune, şi-a propus ca obiectiv îmbunătăţirea condiţiilor pentru bolnavi şi personalul Spitalului Câmpulung. Al doilea scop al tânărului manager îl constituie încercarea de schimbare a unităţii medicale, cu accent pe redeschidere. Acesta i-a povestit colegului nostru de la Muscel TV, Adrian Popa, despre insistenţele sale şi ale echipei împreună cu care asigură managementul Spitalului, lansate în timpul vizitei epidemiologului şef al judeţului, dr.Adrian Stoica. Acesta a venit pentru avizarea circuitelor în cadrul Compartimentului Psihiatrie, ocazie cu care responsabilii Spitalului Municipal l-au rugat să reflecteze la posibilitatea de reorganizare a Blocului Central şi anume a etajelor 2 şi 3, „astfel încât să putem aduce oxigen. Aceasta a fost o dorinţă mai veche nu numai a mea, ci a multor colegi, care au avut de-a face cu astfel de bolnavi, pe care îi vezi, zi de zi, luptându-se pentru o gură de aer. Şi oxigenul înseamnă o picătură, un strop de viaţă. De ieri (n.r. miercuri, 11 noiembrie) se lucrează, în sfârşit, la etajul 3, în sensul că se vor monta 30 de prize de oxigen, ceea ce înseamnă destul de mult. Şi sperăm noi, eu, cel puţin, îmi doresc să reuşim, poate, săptămâna cealaltă, să facem acelaşi lucru şi pentru etajul 2. În rest, apropo de achiziţiile pe care noi le intenţionam, fiind aprobate pentru perioada de COVID, s-au adus, deocamdată, nişte paturi pentru Terapie Intensivă, mult mai confortabile decât pe acelea pe care le avem, mai ales prin prisma faptului că bolnavii petrec o perioadă destul de lungă în Terapie Intensivă şi, mai ales, imobilizaţi.”, a precizat directorul Spitalului Municipal, dr. Mădălin Iordache.   

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!