25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Edilul CGA SA lansează o campanie de informare şi conştientizare: Protejaţi reţeaua de canalizare şi mediul înconjurător!

Cum în ultimul s-a confruntat din ce în ce mai des cu incidente pe reţeaua de canalizare, înregistrând blocaje majore, cu repercusiuni asupra funcţionării întregului sistem de canalizare, dar şi a staţiei de epurare, din cauza utilizării necorespunzătoare a reţelei de canalizare de către abonaţi, Edilul CGA SA continuă campania de informare şi conştientizare menită să atragă atenţia faţă de normele de bază privind utilizarea reţelei de canalizare. Zilnic, cantităţi impresionante de gunoi menajer, produse de igienă intimă, îmbrăcăminte sau materiale de construcţii înfundă canalizarea, blochează echipamentele de pompare şi liniile de epurare.

„Înfundările reţelelor interioare şi blocarea pompelor din staţiile de pompare apă uzată sunt cauzate de resturile menajere alimentare şi textile sau alte deşeuri solide, cum ar fi nisip, vopsea sau materiale de construcţii provenite din lucrările de amenajare interioară aruncate în vasul de toaletă sau în chiuvetă. Blocarea scurgerii apei uzate duce la înfundarea reţelelor interioare şi are drept consecinţă refularea apei uzate şi inundarea imobilelor, cu pagube care sunt suportate, de regulă, atât de către cei care au provocat incidentul, cât şi de către colocatari. Pentru deşeurile textile, menajere, materiale reziduale de tip PET-uri, plastic sau materiale de construcţii trebuie folosite containerele pentru salubritate şi NU SISTEMUL DE CANALIZARE! De asemenea, Edilul CGA SA atrage atenţia utilizatorilor serviciului de canalizare să nu se facă uriaşa greşeală de a arunca în vasul de toaletă măştile şi mănuşile de protecţie împotriva COVID-19, după folosirea acestora! Acestea trebuie aruncate doar la coşul de gunoi! Prin respectarea acestor reguli simple ne puteţi ajuta în activitatea noastră, iar astfel vă veţi demonstra grija faţă de siguranţa locuinţei, a bunurilor, a comunităţii din care faceţi parte şi a mediului înconjurător.”, a transmis conducerea Edilul CGA SA.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!