25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Câmpulungenii sunt numiţi “neglijenţi” de o funcţionară a Primăriei care lungeşte de doi ani atribuirea parcărilor

Cei vizaţi de remarca angajatei de la Urbanism sunt locuitorii “D-urilor” (Alexandru cel Bun) şi “B-urilor” din cartierul Vişoi 

Astăzi, pe masa consilierilor locali, cei din mandatul 2016-2020, ajunge o solicitare a Executivului de aprobare a atribuirii a încă 309 locuri de parcare de reşedinţă, cu plată, pentru locatarii a 13 blocuri din cartierul Vişoi. 

Nicoleta Şerb, de la Compartimentul Urbanism din cadrul Primăriei Câmpulung, angajata responsabilă de inventarierea locurilor de parcare şi încheierea contractelor de închiriere cu câmpulungenii, posesori de autoturisme, a fost cea care s-a justificat aleşilor locali că, din cauza locatarilor neglijenţi, care nu au depus dosarele, sau a celor cu documentaţiile incomplete, nu au putut fi atribuite mai multe locuri de parcare în Vişoi. Funcţionara a omis să precizeze cel mai important lucru: că locatarii blocurilor de pe strada Alexandru cel Bun au amânat să-şi depună actele pentru atribuirea unui spaţiu de parcare, văzând că acestea, la aproape doi ani de la aprobarea Regulamentului de atribuire, nu sunt amenajate, asfaltate, marcate şi numerotate.

Aşa s-a întâmplat şi în Grui, Primăriei luându-i peste un an şi jumătate să împartă o parte a parcărilor de reşedinţă. Până în prezent, au fost atribuite 751 de spaţii, 101 într-o fază şi 650 în alta. Mai sunt date în plată alte 35 de locuri de staţionare la blocul din spatele Cofetăriei „Iepuraşul”.

Astăzi, consilierii locali sunt solicitaţi să fie de acord cu materialul propus de comisia de repartizare a parcărilor de domiciliu de pe strada Alexandru cel Bun. Hotărârea de Consiliu indică 309 spaţii de parcare, împărţite la 13 blocuri, astfel: D23 (30 locuri), D24 (44 locuri), D25 (61 locuri), D25 bis (34 locuri), D26 (12 locuri), D27 (27 locuri), D28 (24 locuri), D29 (12 locuri), D31 (8 locuri), B1 (10 locuri), B2 (29 locuri), B10 (3 locuri), C3 (15 locuri).

Chiar dacă din numărătoarea simplă ies 13 blocuri, funcţionara de la Compartimentul Urbanism, Nicoleta Şerb, susţine că sunt 12. Cel mai probabil, a omis blocul D25 bis, care nu apare în enumerarea Biroului Rutier Câmpulung, din avizul care dă ca favorabile marcajele pentru locurile de parcare amplasate de-a lungul străzii Alexandru cel Bun, după comunicarea Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Câmpulung, care a confirmat că marcajele pentru locurile de parcare aflate de-a lungul străzii Alexandru cel Bun sunt corespunzătoare.

Conform proiectului hotărârii Consiliului Local, care va fi supus aprobării, administraţia a propus aprobarea ca, prin excepţie de la prevederile HCL nr. 44 din 29 martie 2018, privind aprobarea Regulamentului de atribuire a locurilor de parcare pentru folosinţă în parcări de domiciliu, aflate pe raza municipiului Câmpulung, persoanele care nu au depus cerere şi documentele necesare pentru atribuirea unui loc de staţionare în zona Vişoi, strada Alexandru cel Bun, să le depună în maxim 60 de zile de la aprobarea hotărârii de astăzi. “E.M.” 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!