25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Constructorii găsesc de muncă la Schitu şi Cetăţeni. Contracte de 2,4 milioane de lei, scoase la licitaţie

Invitaţii tentante lansate de mai multe primării muscelene firmelor de construcţii, care, iată, găsesc de lucru în această toamnă cu proiecte frumuşele. Ce-i drept, mai puţine ca altădată, dar pe primari i-a ars mai tare campania electorală decât programul investiţional eclipsat de pandemie. Totuşi, şefii de administraţii locale care au atras finanţări nerambursabile au cu ce face treabă în această perioadă complicată pentru toată ţara. Contractele la care ne vom referi în continuare sunt susţinute din fonduri atrase de două primării liberale, care au în plan proiecte sociale. 

Grădiniţa Cetăţeni, completată cu un loc de joacă estimat la peste 295.000 lei 

Primul pe care îl prezentăm este planificat în comuna Cetăţeni, unde este în derulare licitaţia pentru executarea lucrărilor unui spaţiu de joacă la o grădiniţă cu program normal. Procedura a debutat în SICAP pe 1 septembrie, societăţile de construcţie având timp până pe 28 septembrie ca să se înscrie. În aceeaşi zi, ofertele acestora se vor deschide. Trebuie să spunem că autoritatea contractantă urmăreşte să obţină preţul cel mai mic. Investiţia susţinută financiar prin Programul Operaţional Regional este estimată la valoarea de 295.320,34 lei. 

În rezumat, lucrarea este descrisă astfel: „Curtea va fi amenajată cu spaţii verzi, zonă de joacă pentru copii, zone pietonale, zonă pentru pubele de gunoi şi zonă de parcare; lucrări pentru amenajarea terenului; lucrări pentru asigurarea utilităţilor necesare funcţionării obiectivului de investiţie; achiziţionarea de utilaje/echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj.” Invitaţia Executivului de la Cetăţeni mai precizează că incinta va fi împrejmuită şi că va fi amenajat un spaţiu de joacă pentru copii, cu dotările aferente. 

Până pe 5 octombrie, sunt aşteptaţi executanţii tentaţi de o lucrare de 2,1 milioane lei, la Schitu

Mult mai interesant sună apelul vecinilor noştri de la Schitu Goleşti care, la fel, caută constructorul dispus să lucreze la preţul cel mai mic investiţia de „Reabilitare şi modernizare a clădirii social-culturale din satul Lăzăreşti”. Execuţia lucrărilor a fost estimată la 2.142.586,99 lei. Procedura de achiziţie a serviciilor firmei de construcţii a debutat tot pe 1 septembrie, termenul limită de înscriere fiind 5 octombrie. 

Devizul general aferent lucrării prevede următoarele categorii de lucrări: 

Cheltuieli pentru obţinerea şi amenajarea terenului: 9.112,93 lei, pentru amenajări pentru protecţia mediului şi aducerea la starea iniţială; 

Cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului: 116.494,45 lei;

Cheltuieli pentru investiţia de bază: 1.996.938,73 lei; 

-Construcţii şi instalaţii: 1.936.276,39 lei;   

-Montaj utilaj tehnologic: 7.350,34 lei;

-Utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale cu montaj (procurare): 53.312 lei; 

Organizare de şantier: 20.040,86 lei, pentru lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier.

Potrivit anunţului autorităţilor de la Schitu Goleşti, „valoarea estimată a contractului ce urmează a fi atribuit nu cuprinde suma aferentă cheltuielilor diverse şi neprevăzute, precizată în devizul general aferent obiectivului de investiţii, acestea putând fi accesate, după caz, în funcţie de necesităţi, prin modificarea contractului (…)”. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!