18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Elena Lasconi, susţinută şi de scriitori, parlamentari europeni şi jurnalişti

Continuă să curgă mesajele de susţinere a Elenei Lasconi, care candidează la funcţia de primar al Câmpulungului. Că e vorba despre câmpulungeni stabiliţi în alte localităţi, scriitori, jurnalişti, sociologi, chiar şi europarlamentari, toţi comunică acelaşi îndemn, de a o vota pe Elena Lasconi, care vine cu mesaje şi angajamente pertinente şi realizabile.

Gelu Duminică: „Dacă aş fi elector al municipiului Câmpulung Muscel, aş vota cu Elena Lasconi”

Printre cele mai recente postări pe Facebook se află şi cea a lui Gelu Duminică, editorialist la „Adevărul”, doctor în sociologie şi profesor asociat al Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea din Bucureşti. În ultimii 17 ani, a activat în mediul ONG din România, fiind director executiv al Fundaţiei Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, una dintre cele mai active organizaţii rome din România. Acesta a transmis: „Dacă aş mai sta în Galaţi, nu l-aş vota pe Pucheanu. Dacă aş locui la Cluj, l-aş vota pe Emil Boc. Dacă aş locui la Constanţa, l-aş vota pe Stelian Ion. Dacă aş fi elector al municipiului Câmpulung Muscel, aş vota cu Elena Lasconi. Cum sunt elector al Sectorului 4 din Bucureşti, ştiu deja cu cine votez la Primăria Generală. La sector, încă studiez. Ştiu, însă, că nu va fi Baluţă.”

Dragoş Nicolae Pâslaru: „Elena a hotărât să se implice, să nu se mai plângă de politicienii care ne conduc, să ajute la schimbarea municipiului Câmpulung”

Fostul ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale, în 2016, în Guvernul condus de Dacian Cioloş, în prezent deputat european, Dragoş Nicolae Pâslaru a avut pentru Elena Lasconi următoarea descriere: „Elena Lasconi este candidata USR PLUS pentru Primăria Câmpulung Muscel, judeţul Argeş. Elena şi-a pus toată viaţa în slujba oamenilor, pentru că a fost crescută şi educată în acest spirit, dar şi pentru că visul ei este să facă lumea mai bună. Cartea de vizită a Elenei este chiar viaţa sa. Aproape 25 de ani, a lucrat la PROTV. Consideră că jurnalismul este o meserie binecuvântată, pentru că în decursul timpului, prin ştirile şi reportajele sale, a reuşit să salveze oameni de la moarte, să schimbe viaţa altora în bine. A bătut ţara în lung şi în lat, îi cunoaşte frumuseţile, dar şi slăbiciunile, îi ştie punctele tari, dar i-a văzut şi vulnerabilităţile. Şi a văzut cât de mult rău poate aduce corupţia. Aşa că, în toţi aceşti ani, Elena a avut mii de interacţiuni cu administraţii locale din toată ţara. A cunoscut şi exemple pozitive, dar şi multe negative. La fel ca noi toţi, ştie care este problema: mulţi primari nu lucrează în interesul cetăţeanului, ci pentru interesele personale şi ale partidului. Elena ştie şi care este soluţia: lucrul de calitate, competenţa şi onestitatea, munca în echipă, alături de fiecare dintre cetăţeni. Asta îşi doreşte Elena. Toată viaţa a luptat pentru dreptate, libertate şi onestitate! Iată că a venit momentul să facă mai mult decât ştiri şi reportaje. A hotărât să se implice, să nu se mai plângă de politicienii care ne conduc, să ajute la schimbarea municipiului Câmpulung Muscel, care a adoptat-o în urmă cu 15 ani, şi să facă tot ce îi stă în putere pentru viitorul fiecărui câmpulungean.” 

Corina Sabău: „Dacă aş locui la Câmpulung, aş merge la vot şi aş vota Elena Lasconi”

Cea mai nouă susţinere a Elenei Lasconi vine din partea Corinei Sabău, una dintre cele mai apreciate scriitoare contemporane, cu origini câmpulungene. La începutul anului, Corina Sabău a lansat romanul scurt „Şi se auzeau greierii”, cu o temă necruţătoare: avorturile clandestine dinainte de Revoluţia din 1989 şi consecinţele lor cumplite asupra existenţei individuale. Iată care a fost mesajul scriitoarei: „De fiecare dată când ajung la Câmpulung, îl găsesc tot mai decrepit. Clădiri monument stau să cadă, centrul arată jalnic, Grădina Publică e îngropată în beton, Parcul Kreţulescu (pentru a cărui reabilitare s-au cheltuit sume uriaşe) e iluminat de nişte lampioane care ar fi mai potrivite într-un film cu arte marţiale. Există chiar în oraş locuinţe care nu sunt racordate la reţeaua de apă, canalizare şi gaze. Câmpulungul nu mai are de mai bine de douăzeci de ani un cinematograf, ca să vezi un film la cinema trebuie să faci o plimbare de 50 de kilometri, până la mall-ul din Piteşti. Nici problema transportului public nu este rezolvată, dacă n-ai maşină şi eşti din mediul rural, singura opţiune de a ajunge la şcoală sau serviciu este naveta. Ca în toate oraşele aflate în paragină, cu şomaj mereu în creştere, în Câmpulung au fost lăsate să crească, nederanjate de Poliţie, reţele de proxeneţi. Una dintre fetele traficate a fost ucisă după ce a depus mărturie la DIICOT. Ceea ce vreau să spun este că, dacă aş locui la Câmpulung, nu mi-aş permite să cred că toţi politicienii sunt la fel. Aş merge la vot şi aş vota Elena Lasconi. Promite, printre altele, că va încerca să reducă/elimine corupţia din Poliţie, egalitate de şanse în educaţie (inclusiv programe antibullying), refacerea infrastructurii.” “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!