25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Un taximetrist şi clienţii lui, amendaţi pentru nepurtarea măştii de protecţie

 

Recent, un taximetrist din Câmpulung a fost amendat de oamenii legii, la fel şi clienţii lui, pentru nepurtarea măştii de protecţie. Cu contravaloarea sancţiunii şi-ar fi cumpărat măşti pentru un an şi jumătate.

Un echipaj mixt format dintr-un poliţist din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung şi un jandarm argeşean au depistat un bărbat de 56 de ani, din municipiu, care conducea un taximetru pe strada Negru Vodă, în timp ce transporta patru persoane. Atât conducătorul auto, cât şi ceilalţi patru ocupanţi, dintre care trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 30 de ani, precum şi un minor de 13 ani, nu purtau masca de protecţie. Totodată, aparatul de taxat nu se afla în poziţia ocupat. În urma celor constatate, a fost sancţionat contravenţional conducătorul auto, cu amendă în valoare totală de 500 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi, şi a Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Cei trei pasageri majori au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 1.500 de lei, conform Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Autorităţile reamintesc că scopul acţiunilor poliţiştilor, alături de celelalte structuri care acţionează în sistem integrat, este ca cetăţenii să înţeleagă importanţa respectării, în continuare, a recomandărilor cu caracter medical, privind limitarea expunerii în spaţii aglomerate şi purtarea mijloacelor de protecţie individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ţinând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2. Pe această cale, vă roagă să conştientizaţi importanţa măsurilor necesare în contextul situaţiei epidemiologice actuale şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu coronavirus. “E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!