3.5 C
Campulung Muscel
23/03/2023

După ce Iuliana Podea şi Aida Cheche şi-au dat demisia, Spitalul Câmpulung a rămas fără directorii Medical şi de Îngrijiri

Chiar dacă, la nivel local, a scăzut numărul de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2, tot suntem în stare de alertă, din punct de vedere epidemiologic. Ca şi cum nu ar fi de ajuns situaţia în care lucrează cadrele medicale, au apărut şi problemele la nivel de conducere a Spitalului Municipal, care este al doilea ca mărime din judeţ şi cel mai mare pe linie de îngrijire a pacienţilor COVID.

Directorul Medical şi cel de Îngrijiri, care au luat concursurile odată cu fostul manager, nu s-au putut adapta condiţiilor de lucru cu noul conducător al unităţii medicale şi, în iulie, şi-au depus demisiile, asupra cărora nu au revenit. Astfel, de la finele lunii august, spitalul nu mai are pe nimeni în aceste posturi, urmând să fie numiţi interimari până la organizarea concursurilor.

Niciun medic nu vrea să fie director Medical

Iuliana Alina Podea, medic primar Boli Infecţioase şi medic specialist Medicină Internă, a fost admisă cu media 9,73, ca director Medical al Spitalului Municipal, în luna octombrie 2018, după ce a ocupat interimar acest post după demisia predecesorului, medicul chirurg Toma Berevoianu. Anul trecut, în luna noiembrie, echipa managerială a lui Nicolaie Alexe, atunci, managerul instituţiei, Iuliana Alina Podea, director Medical, şi Marinela Cristian, director Financiar-Contabil, a fost completată cu Aida Florina Cheche, pe postul de director de Îngrijiri. Aceasta a venit de la Spitalul de Pneumoftiziologie, unde era asistent şef la Secţia I .

La nivelul spitalului, totul a fost bine până la debutul pandemiei de coronavirus, după care şefia unităţii spitaliceşti a fost schimbată de mai multe ori. Economistul Nicolaie Alexe a fost înlocuit cu stomatologul Andrei Aron, care a fost manager o lună. A revenit Alexe, care a fost destituit de primar, pentru ca, în prezent, spitalul să fie condus de medicul Grigore Stănescu, care a demisionat pe 21 decembrie 2018, după ce a condus instituţia mai mulţi ani.

Din cauza volumului mare pe secţie, dar şi a divergenţelor de opinie cu noul manager, directorul Medical Iuliana Alina Podea a demisionat, la fel a procedat şi Aida Florin Cheche. Astfel, spitalul nu mai are director Medical şi de Îngrijiri, urmând să se organizeze alte concursuri. „Doamna director Iuliana Podea şi-a dat de mult demisia din funcţia de manager Medical, pe 26 septembrie au expirat cele 45 de zile de preaviz, iar dânsa nu a revenit asupra demisiei, rămâne doctor pe Infecţioase. A motivat că nu mai poate, că e prea încărcată şi nu mai face faţă. Aida Cheche, directorul de Îngrijiri, la fel şi-a dat şi ea demisia, la câteva zile după doamna Podea. Ea se întoarce de unde a venit, la TBC. Ea a motivat că nu s-a înţeles cu managerul, cu colegii, răzvrătiri din astea, nu s-a adaptat. Acum trebuie să numim interimari pe perioada până se organizează concursurile. Suntem în negocieri, am încercat să-l numesc pe medicul Iordache, pe care l-am chemat la mine, dar m-a refuzat. Am încercat să-l conving şi pe doctorul Berevoianu, şi el m-a refuzat. Nu prea vrea nimeni, pentru că e în defavoarea lor, pierd pe partea materială, mai ales cei care sunt şefi de secţie, ca manager câştigă mai puţin. Florin Pană nu poate reveni ca director de Îngrijiri, pentru că nu are studii. Când a fost el, erau alte condiţii, care acum s-au schimbat. În acest caz, încă aştept propuneri din partea spitalului.”, ne-a declarat primarul Liviu Ţâroiu.

Andrei Aron: „Iuliana Podea e managerul Medical pe care Câmpulungul îl merită”

În scurtul timp cât a fost la conducerea Municipalului, medicul stomatolog Andrei Aron a legat o strânsă prietenie cu medicii care profesează aici, mai ales cu cei dedicaţi şi implicaţi în lupta cu virusul ucigaş. În cadrul unei emisiuni televizate la MuscelTV, mediul Aron le-a transmis cadrelor medicale din cele două spitale COVID din Câmpulung, Municipal şi de Pneumoftiziologie, mulţumiri şi felicitări pentru tot ceea ce fac în această perioadă. În special, a fost nominalizată Iuliana Podea, care, din punctul lui de vedere, pe perioada pandemiei, a „ţinut în spate” Spitalul Municipal. De când profesează la Câmpulung, medicul infecţionist a fost o prezenţă discretă, care a preferat să-şi vadă de treabă în defavoarea apariţiilor publice. „Vreau să transmit celor de la Spitalul Municipal mulţumiri pentru tot ceea ce au făcut în această perioadă. Să le transmit că sunt cu sufletul la ei şi le sunt apropiat, le înţeleg greutatea şi viaţa pe care o trăiesc de câteva luni. Acelaşi lucru este valabil şi pentru cei de la Spitalul TBC care, tot aşa, sunt în focuri, trăiesc în combinezoane, nu beau apă, nu pot să meargă la baie şi multe, multe lucruri pe care noi nu ni le putem imagina, în viaţa de zi cu zi, că ar putea exista. Vreau să-i mulţumesc foarte mult doamnei doctor Iuliana Podea, căreia nu-i place sub nicio formă să vorbesc despre dânsa, dar o fac pentru că, din păcate, Spitalul a pierdut-o ca manager Medical. Din punctul meu de vedere, este o pierdere imensă, pentru că, în toată această perioadă, în care autorităţile locale au jucat un bambilici cu managerii, cu „lasă că nu contează, că poate să conducă şi ălă, şi ălă”, ea este cea care a ţinut absolut tot greul acestui spital. A dus o luptă cu transferurile abuzive şi cu bătaia de joc prin care a trecut şi trece acest spital, şi a reuşit să o facă incredibil de bine. Îmi parte foarte rău că Spitalul Municipal Câmpulung a pierdut un asemenea om şi îi fac o promisiune, pe care i-am făcut-o şi când ne-am despărţit ultima oară: că dacă voi ajunge vreodată acolo, ea va fi, cu siguranţă, managerul Medical pe care Câmpulungul îl merită.”, a fost mesajul medicului Andrei Aron. Isabela FILIP

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!