21.9 C
Campulung Muscel
23/07/2024

Elena Lasconi: „M-am săturat de minciuni, de promisiuni deşarte, de corupţie şi umilinţă din partea autorităţilor”

De departe, dintre toţi candidaţii, la Elena Lasconi se simte cea mai mare dorinţă de a deveni primarul Câmpulungului. Este singurul concurent la aceste alegeri care a acoperit, în totalitate, teritoriul municipiului, în perioada premergătoare campaniei electorale oficiale, fiind prezentă în Grui, Vişoi, Centru, până la cele mai îndepărtate pe-riferii. A ajuns la porţile unor oameni care n-au văzut niciodată un primar pe uliţa lor cu bolovani. Dacă nu le-a oferit nimic, cu ce tupeu apăreau în faţa lor ca să le ceară votul?! Elena Lasconi şi-a res-pectat angajamentul unei campanii „din poartă în poartă”, pe care ar fi trebuit s-o aibă inclusiv primarul în funcţie, chit că porneşte ca favorit. Nu e prea important pentru omul de rând, pe care ar fi trebuit să fie curios să afle dacă l-a mulţumit sau nu în cei patru ani trecuţi. 

„Acum este momentul nostru, al celor sătui, dezamăgiţi şi scârbiţi de minciuni, hoţie şi promisiuni deşarte”

Dacă ocupantul funcţiei se bazează pe prestaţiile subalternilor de la ADP, care „ferchezuiesc” de zor domeniul public, fie cu mături, fie cu motocositoare, fie cu utilajele de asfaltare, în schimb, cel mai puternic contracandidat al său, Elena Lasconi, caută să-i convingă pe câmpulungeni vorbind, faţă în faţă, cu cei care au plăcerea s-o asculte. Asta înseamnă o campanie cinstită, spre deosebire de cea practicată de candidatul nr.1, care a scos la înaintare artileria grea: asfaltatorii şi măturătorii care, verile trecute, se văitau că nu pot face treabă din cauza ploilor sau a căldurilor excesive. Acum, repară străzile, cosesc zilnic buruienile şi mătură de zici că iau şi asfaltul cu mătura, nu numai gunoiul! Câte mânjeli cu asfalt s-au făcut, într-o lună, în Vişoi… n-a pupat cartierul în patru ani! Cu asta luptă Elena Lasconi: cu alegători „cumpăraţi” cu lucrări plătite din banii lor, prestate cu o frenezie ameţitoare, de care nu avem parte în restul mandatului. 

În speranţa că oamenii nu se mai lasă păcăliţi de astfel de gesturi incorecte, echipa USR PLUS Câmpulung, condusă de candidata la Primărie, Elena Lasconi, şi-a văzut de misiunea asumată: aceea de a ajunge în fiecare cartier al oraşului. Reacţia oamenilor este cea mai sinceră dovadă a bucuriei şi simpatiei pentru Elena Lasconi, care nu este percepută ca o vedetă, ci ca una de-a noastră. Elena a co-lindat Câmpulungul până au ajuns s-o ardă muşchii picioarelor de cât a umblat, până când foamea şi setea au ispitit-o să-şi încheie periplul zonelor de blocuri ori de case, dar, a doua zi, a luat-o de la capăt. 

De ce? Nu pentru putere, puteţi fi siguri. „Voi merge înainte, cu inima deschisă, pentru dumneavoastră, pentru toţi cei care credeţi în mine, dar şi pentru cei circumspecţi. Acum este momentul nostru, al celor sătui, dezamăgiţi şi scârbiţi de minciuni, hoţie şi promisiuni deşarte. Acum, vocea fiecărui câmpulungean contează, iar motivul e simplu: are cine să vă asculte. Asta am făcut toată viața. Să fim sănătoşi! Oamenii obişnuiţi pot face lucruri extraordinare! Mă bucur că, în tot acest timp, am cunoscut oameni deschişi, cu acea sclipire de speranţă şi iubire în ochi şi foarte puţini câmpulungeni care şi-au pierdut de tot speranţa. Dragilor, pe mine asta m-a adus în punctul acesta: m-am săturat de minciuni, de promisiuni deşarte, corupţie, de umilinţă din partea autorităţilor. În fiecare zi, cu fiecare pas pe care îl fac, îmi dau seama cât de multă treabă avem de făcut. Şi pe măsură ce vorbesc cu voi, vă spun cu mâna pe inimă că sunt şi mai motivată să merg înainte. De data asta nimic nu ne stă în cale. E greu, dar nu imposibil.”, descrie Elena Lasconi ce sentimente o încearcă după fiecare întâlnire cu câmpulungenii. 

„Câmpulungenii m-au ajutat să fac programul de guvernare locală”

Raidul Elenei Lasconi prin oraş, alături de colegii care se regăsesc pe lista de consilieri locali, a acoperit 225 de străzi ale Câmpulungului. „I-am întrebat pe câmpulungeni: Domnule, ce te doare pe tine cel mai tare în locul în care trăieşti? Concret care este problema, de ce eşti nemulţumit la administraţia publică locală? Oamenii mi-au răspuns şi, în funcţie de răspunsurile lor, noi ne-am construit programul de guvernare locală. Practic, câmpulungenii m-au ajutat să fac programul de guvernare locală şi asta o să fac şi când o să fiu primar.”, este angajamentul Elenei Lasconi. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!